Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni la moaştele Sfântului Dimitrie, în ultima zi de pelerinaj. Credincioşii se pot închina la Biserica Sfânta Vineri din Drumul Taberei

Pelerinaj istoric. Pentru prima oară în ultimii 250 de ani, moaștele Sfântului Dimitrie au fost scoase din Catedrala Patriarhală și, purtate, timp de două luni, prin mai multe parohii din Prahova, Ilfov și Capitală. Sute de oameni au venit să se închine şi să se roage în ultima zi de maraton duhovnicesc.

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 19:55

Vezi și

Racla a ajuns dimineață la Parohia Brâncuși, din sectorul 6, purtată de un sobor de preoți. Copiii, îmbrăcați în port popular şi cu icoane în mâini, au întâmpinat soborul.

Pelerinajul Sf. Dimitrie a ajuns la ultima zi

Costel Burlacu, Preot Paroh Parohia Brâncuși: Ne-am bucurat împreună cu credincioșii și iată de această dată glasul poporului a fost cel care a arătat iubirea față de Sfinți. Statornicia și ocrotirea Sfântului pentru noi, arată iubirea, și astfel arată cum Dumnezeu, prin Sfinții Săi ne ocrotesc.

În timpul Sfantei Liturghii, oficiată de Preasfințitul Timotei Prahoveanul, credincioșii s-au putut închina la moaştele Sfântului Dimitrie.

Pe acelaşi subiect

La demisolul bisericii, copiii s-au bucurat de un atelier de creație, unde au învățat să încondeieze ouă.

Mihaela Ghițulescu, voluntar atelier: Este o oportunitate de a le arăta copiilor o altă alternativă de petrecere a timpului liber.

Alexandrina Olariu, organizator atelier: Am abordat mai multe tehnici ca să fie cât mai atractiv pentru ei, tehnică clasică cu ceară.

Moaştele Sfântului Dimitrie au fost duse la Biserica Sfânta Vineri din Drumul Taberei

Cristina Tănasă, reporter Observator: Chiar în acest moment, Racla Sfântului Dimitrie se pregătește pentru a pleca de aici, din Parohia Brâncuși în alte parohii din capitală, în ultima zi a pelerinajului.

La ora 18.00, a fost dusă la Biserica Sfânta Vineri din Drumul Taberei, ultimul popas din pelerinaj, unde s-a ținut slujba Sfântului Maslu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Sute de oameni la moaştele Sfântului Dimitrie, în ultima zi de pelerinaj. Credincioşii se pot închina la Biserica Sfânta Vineri din Drumul Taberei