Antena Meniu Search
x

Ameninţări cu plângeri penale pentru tânăra din Constanţa care a organizat pe Facebook strângeri de fonduri, dar nu a trimis banii

O campanie umanitară s-a putea transforma în anchetă penală. O femeie din Constanţa este acuzată că a organizat pe Facebook strîngeri de fonduri pentru copii cu boli grave, dar nu le-a mai trimis banii.

de Redactia Observator

la 26.02.2019, 22:39

Vezi și

O campanie umanitară s-a putea transforma în anchetă penală. O femeie din Constanţa este acuzată că a organizat pe Facebook strîngeri de fonduri pentru copii cu boli grave, dar nu le-a mai trimis banii.

La rândul său, femeia spune că are nevoie urgent de fonduri pentru a-şi deschide o fundaţie, iar apoi le va trimite banii destinatarilor.

Andrei suferă de o boală gravă şi singura sa speranţă este un tratament în Turcia. 

In Turcia, trei specialisti l-au consultat si i-au dat sanse de vindecare. E grav, nu e nimic simplu, explica fratele lui Andrei.

Numai că tratamentul costă. Mult prea mult pentru o familie simplă, care trăieşte la ţară dintr-un venit modest. Este şi motivul pentru care au apelat la Florentina Gavrilă, o tânără din Constanţa care, la rândul ei, a fost diagnosticată cu leucemie, şi care face campanii de strangere de fonduri pe facebook. 

Prietena mea a dat intamplator de ea pe Facebook că mai făcea strangeri si a intrebat-o cum putem sa procedam si noi, sa imi faca si mie o strangere de fonduri pentru ca eram disperati. Si ea s-a oferit sa ajute, povesteste Andrei.

S-a oferit sa ne ajute. Ne-a povestit trecutul ei, ca are leucemie, ne-a inspirat incredere maxima, si totusi... Ne-a demonstrat contrariul, spune fratele lui Andrei.

Femeia a putut să strângă bani pe Facebook pentru că reţeaua de socializare nu e foarte restrictivă. Singura condiţie era să aibă un cont bancar deschis în străinătate. Iar ea avea la Milano. După două luni, s-au strâns pentru Andrei 7.700 de euro. Oamenii spun că la ei nu a ajuns niciun ban. 

Scenariul se repetă şi în Piatra Neamţ. Aceeaşi tînără a strîns pentru Adelina, o copilă din Piatra Neamţ, în jur de 40.000 de euro. Banii nu ar fi ajuns nici în acest caz la beneficiari. 

Pusă la zid de părinţi, femeia se apără. Promite că va trimite banii în cel mult două săptămîni, după ce îşi deschide o fundaţie. 

Florentina Gavrila: Cu banii ăștia aveam nevoie sa deschid fundatia, după aceea cu chitante și tot ce trebuie le trimiteam banii, le-am zis <<dați-mi ragaz de o saptamana, 10 zile>>. Deja am luat legatura cu doamna avocat, am cazierul fiscal, aștept denumirea societății. 

Cele două familii vor să depună plângere penală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ameninţări cu plângeri penale pentru tânăra din Constanţa care a organizat pe Facebook strângeri de fonduri, dar nu a trimis banii