Antena Meniu Search
x

Tânără cu dizabilități, împinsă din scaunul cu rotile după un scandal izbucnit într-un mijloc de transport în comun (Video)

Scene care îți provoacă revoltă au fost filmate în Cluj Napoca. În plină stradă, mai multe persoane au început să se certe şi să se lovească. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.05.2020, 22:53

Vezi și
  • Scandalul ar fi izbucnit din cauza distanțării sociale.
  • Un bărbat este cercetat în stare de libertate.

O tânără cu handicap, imobilizată în scaun cu rotile, a încercat să dea peste unul dintre bătăuşi. Un alt tânăr a împins-o până s-a răsturnat. 

Ora 13.30, cartierul Mănăştur. Mai multe persoane iscă o ceartă în plină stradă după ce, în autobuz, au avut un schimb de replici. 

Denisa Covaci, victimă: A zis să ţinem distanţa, dar ţineam distanţa că doar aveam mască. Şi era al doilea scaun de la dumneaei, era foarte departe.

Imaginile vorbesc de la sine. În mijlocul discuţiei aprinse, însoţitoarea femeii cu dizabilităţi aruncă nervos bastonul pe care îl avea în mână. 

Apoi, cea cu care se certa, o loveşte cu o umbrelă. Este momentul ce declanşează un val de gesturi revoltătoare. 

Tânăra cu dizabilităţi o loveşte cu scaunul electric pe cea care i-a agresat sora. Pentru o secundă, pare că scandalul s-a oprit, o parte dintre persoane pleacă. 

Însă, un tânăr se întoarce din drum şi o împinge pe tânăra imobilizată în scaun cu rotile. Femeia cade la pământ. 

Denisa Covaci, victimă: Mama lui s-a certat cu sora mea. Am întrebat-o pe sora mea care e problema. Doamna aia se uita la mine, a început să o înjure, că bine a făcut Dumnezeu că mi-a dat din astea că suntem ţigani murdari. Când a luat umbrela să îi dea soră-mi în burtă, am prins umbrela. Când am coborât mi-a dat mie cu umbrela aici. De repede să fug, era să inru în dumneaei că mi-a fost frică, m-am speriat.

Toată scena s-a petrecut în faţa unor oameni aflaţi în staţia de autobuz. Singura reacţie a fost a unui bărbat care strigă spre agresor că se pune cu o femeie bolnavă. 

Însă, în loc să o ajute să se ridice de la pământ, îşi aprinde pasiv o ţigară. Tânăra cu dizabilităţi rămâne la pământ până când se întoarce sora sa, strigând disperată după ajutor. 

Abia după câteva momente, o femeie care trecea întâmplător pe stradă se opreşte şi le ajută. Între timp, ceilalţi scandalagii se urcă într-o maşină şi pleacă. 

Deşi zona este intens circulată, nimeni nu a sunat la 112 pentru a anunţa incidentul. Abia după ce imaginile filmate de la una din ferestrele acestui bloc au fost postate pe Facebook, poliţiştii s-au autosesizat. 

Andreea Vișan, IPJ Cluj: În cauză sunt continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. 

Bărbatul de 28 de ani va fi cercetat în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tânără cu dizabilități, împinsă din scaunul cu rotile după un scandal izbucnit într-un mijloc de transport în comun (Video)