Antena Meniu Search
x

Tânăra moldoveancă, arestată că a spionat pentru România, riscă până la 20 de ani de închisoare

O tânără moldoveancă este arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României. Karina Ţurcan este membru în Consiliul de Administraţie al unei companii ruseşti din sectorul Energetic şi a fost încătuşată la sfârşitul săptămânii trecute.

Vezi și

O tânără moldoveancă este arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României. Karina Ţurcan este membru în Consiliul de Administraţie al unei companii ruseşti din sectorul Energetic şi a fost încătuşată la sfârşitul săptămânii trecute. Agenţii serviciului federal de securitate i-au percheziţional locuinţa şi biroul şi ar fi stabilit că femeia a furnizat informaţii serviciilor secrete de la noi.

Karina Ţurcan este femeia care a pus pe jar cancelariile europene. Rusia o acuză de spionaj în favoarea României. 

TEODOR MELESCANU, Ministrul Afacerilor Externe:

 Are mai multe cetăţenii, inclusiv română. Dacă va fi nevoie, îi oferim asistenţă consulară, dacă se confirmă, oficial, reţinerea.

Procurorii o acuză că, sub umbrela de acţionar şi membru al consiliului director InterRAO - compania care controlează exportul şi importul de energie electrică rusească - Ţurcan ar fi colaborat cu afacerişti care au legături cu serviciile secrete române. Nu există, însă, detalii despre "esenţa" acestei cooperări. Cazul ei este clasificat.

Potrivit presei ruse, românca este în arest preventiv, la Moscova, de săptămâna trecută. Pe 15 iunie a fost audiată chiar la sediul FSB, serviciile secrete ruse, iar ieri, un tribunal i-a prelungit mandatul de reţinere până pe 13 august. Riscă până la 20 de ani de închisoare.

Potrivit CV-ului de pe siteul InterRAO, Ţurcan Karina Valeryevna are 44 de ani. Din 2010 gestionează toate contractele cu "Moldova, Ucraina şi România". 

În această seară, ministerul afacerilor externe a revenit cu precizări. Spune că aşteaptă clarificări din partea ambasadei ruse şi atrage atenţia asupra caracterului speculativ apărute în presa de la Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tânăra moldoveancă, arestată că a spionat pentru România, riscă până la 20 de ani de închisoare