Antena Meniu Search
x

Curs valutar

TAROM, în picaj liber! Directorul demisionar acuză: "Suntem pe un câmp de bătălie fără arme şi cu soarele în ochi"

La Tarom, zboară demisiile. Directorul general a plecat de la şefia companiei de stat în plin scandal. În al 12-lea ceas, după ani cu pierderi financiare uriaşe, a început ancheta Corpului de Control al Guvernului.

de Redactia Observator

la 21.08.2017 , 21:05

La Tarom, zboară demisiile. Directorul general a plecat de la şefia companiei de stat în plin scandal. În al 12-lea ceas, după ani cu pierderi financiare uriaşe, a început ancheta Corpului de Control al Guvernului.

Tarom zboară de ani buni în direcţia greşită, pe datorii enorme. Ultimele 6 luni, când la conducere s-a aflat Eugen Davidoiu, au adus o gaură de aproape 23 de milioane de euro. Şeful companiei de stat a susţinut că Tarom este sabotată şi cei care trebuie să îi apere intersele vor, de fapt, să vândă compania naţională.  Suntem "pe un câmp de bătălie, fără arme, şi cu soarele în ochi", a spus directorul demisionar.

Mihai Tudose, premierul României:

Vezi și

(Reporter: Cum comentaţi demisia directorului Tarom? Aseară spune acă dânsul este curat ca lacrima)

Am înţeles. Despre lacrimi vom vorbi mai târziu.

(Reporter: V-a deranjat ca a spun că sunt grupuri de interese?)

Nu.

Călin Popescu Tăriceanu:

Apar companii noi, se dezvoltă. Numai Taromul nostru merge în picaj.

Aurel Curdov, lider de sindicat:

Am avut numai interese în jurul acestei companii. Chiar spuneau la un moment dat că vor lua compania Tarom de pe butuci şi o vor aşeza pe scobitori.

Corpul de control al premierului a fost trimis la Tarom să verifice situaţia din ultimii ani. La Guvern şi la Ministerul Transporturilor s-au purtat negocieri.

Un director din companie ar putea prelua interimatul, spun sursele noastre. Însă, compania naţională nu e prima opţiune a românilor nici măcar în plin sezon estival.

Conform sondajului nostru doar 2 din 10 români aleg Tarom din cauza tarifelor. Asta confirmă şi situaţia financiară a companiei. Tarom are 23 de aeronave, personal supradimensionat, încasări puţine şi pierderi pentru al zecelea an consecutiv.

Tarom a avut 5 directori generali în ultimii 2 ani. Iar analiştii din piaţă se tem să nu aibă soarta companiilor aeriene din Ungaria şi Estoniei, care au intrat în faliment.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » TAROM, în picaj liber! Directorul demisionar acuză: "Suntem pe un câmp de bătălie fără arme şi cu soarele în ochi"