Antena Meniu Search
x

Video Tatăl bărbatului ucis de adolescenta din Neamţ este convins că fata minte: "Nu se leagă nişte lucruri"

Cazul de la Piatra Neamţ unde o tânără de 16 ani şi-ar fi ucis agresorul ridică întrebări la care anchetatorii trebuie să găsescă răspuns. Cu câteva ore înainte de crimă, bărbatul şi adolescenta au fost surprinşi împreună la un restaurant din oraş.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 14:19

Vezi și

În imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere se observă cum cei doi vorbesc liniştiţi zeci de minute, apoi pleacă împreună. Tatăl bărbatului ucis este convins că tânăra nu spune adevărul şi ia în calcul implicarea unei a treia persoane.

Tatăl bărbatului ucis la Piatra Neamţ, după ce ar fi încercat să violeze o adolescentă de 16 ani, nu crede în varianta mărturisită de tânără. Este convins că fiul său nu era un agresor. 

"Am sunat la procuratura si acolo mi-au confirmat ca este vorba despre copilul meu. Nu se leaga niste lucruri, sper ca autoritatile sa faca o ancheta. Cred ca nu e vorba de o agresiune. Ma gandesc ca poate a fost planificata", mărturiseşte bărbatul.

De cealaltă parte, tatăl fetei este convins că fiica lui a fost o victimă la rândul ei. 

Pe acelaşi subiect

"Fata nu o facut prostii pana acuma. Nu a umblat cu prostitutie, nu a plecat de acasa de nebuna, nu avea iesiri sa zici ca ii psihica si are iesiri. S-o luat dupa cine nu o trebuit. Internetul te mai duce de cap cateodata", a spus părintele adolescentei.

Tânăra din Neamţ l-a ucis pe bărbatul care ar fi încercat să o violeze

Crima a avut loc în jurul orei 1.00, în noaptea de 17 august. Atunci tânăra de 16 ani a sunat la 112 şi a anunţat că l-a ucis pe bărbatul care a vrut să o violeze. Era în stare de şoc şi a stat la telefon cu dispecerul mai bine de o oră, până când poliţiştii au ajuns la apartamentul din care ceruse ajutorul. 

Ramona Ciofu, IPJ Neamţ: "S-a format o echipă complexă constituită din poliţişti din cadrul investigaţii criminală, poliţişti de ordine publică şi luptători SAS".

Cum fata nu ştia unde se află, poliţiştii au fost nevoiţi să o localizeze în timp ce discutau cu ea la telefon. Au spart uşa şi în hol au găsit un cadavru într-o baltă de sânge. Adolescenta se închisese într-o altă încăpere.     

Luminiţa Porojoschi, asistent şef interimar: "Pacientul era decedat de mai mult de o oră şi jumătate. Pacienta a fost consultată şi rămasă la locul solicitării". 

Adolescenta este consilată psihologic

Fata a fost audiată şi a spus anchetatorilor că ar fi încercat să fugă, dar uşa era încuiată. Bărbatul ar fi venit după ea şi atunci ar fi pus mana pe cuţit. Adolescenta muncea cu ziua de trei ani, iar cu victima s-ar fi întâlnit tot pentru a o ajuta să se angajeze. Cu doar câteva ore de crimă, cei doi au fost surprinşi de camerele de supraveghere ale unui bar. Nimic nu trăda o tensiune între ei la acel moment. 

Bărbatul în vârstă de 41 de ani se ocupa cu transportul de persoane şi tânăra i-ar fi cerut să o ajute să-şi găsească de muncă în afara ţării. Prietenii şi familia lui sunt în stare de şoc. 

"Un baiat foarte foarte disciplinat, toate calităţile le avea, nici nu jignea vorbind, sa ridice tonul macar", mărturiseşte un amic.

Adolescenta este acum în grija autorităţilor. Se află într-un centru de primire DGASPC şi este consiliată psihologic şi sprijinită să depăşească emoţional trauma suferită. Ancheta a fost preluată de un procuror criminalist şi în cauză a fost deschis dosar penal pentru omor. Poliţiştii şi procurorii trebuie să stabilească dacă în acest caz a fost vorba, într-adevăr, de legitimă apărare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tatăl bărbatului ucis de adolescenta din Neamţ este convins că fata minte: "Nu se leagă nişte lucruri"