Antena Meniu Search
x

Curs valutar

TAXĂ pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat!

Inspectoratul Şcoalar Judeţean Suceava a început o anchetă la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, după ce în presă au apărut informaţii privind perceperea unor taxe la eliberarea diplomei de Bacalaureat.

de Redactia Observator

la 13.07.2017 , 12:14

Inspectoratul Şcoalar Judeţean Suceava a început o anchetă la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, după ce în presă au apărut informaţii privind perceperea unor taxe la eliberarea diplomei de Bacalaureat.

“Situaţia de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului este în atenţia inspectoratului. Din primele verificări este vorba despre o Hotărâre a Consiliului de Administraţie a colegiului care, conform Legii Educaţiei Naţionale/2011 , art1. 9, al. 3, a stabilit taxe pentru “unele activităţi, niveluri şi cicluri de studii”, cu respectarea art. l 08, al. l şi 2, conform cărora “unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pot obţine venituri proprii din activităţi specifice” şi “veniturile proprii nu diminuează finanţarea de bază, complementară sau suplimentară şi sunt utilizate conform deciziilor Consiliului de Administraţie”, se arată în comunicatul de presă al ISJ Suceava, citat de newsbucovina.ro.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit elevilor, cuantumul diferă de la un caz la altul, iar culmea situaţiei este că liceul taie chiar şi chitanţe.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că taxa a fost decisă la nivelul Consiliului de Administraţie, deşi în Legea Educaţiei Naţionale nu este prevăzută perceperea unei astfel de taxe. 

Directoarea liceului spune însă că nu este taxă de diplomă, ci de eliberarea actelor de studii. Motivul? S-ar fi lucrat şi peste program, motiv pentru care s-a decis taxarea copiilor cu 30 de lei. 

Ministrul Educaţiei a precizat că eventualele măsuri în acest caz vor fi luate după finalizarea investigaţiilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » TAXĂ pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat!