Antena Meniu Search
x

Video "Te doare sufletul când îţi vezi copilul. Am început să tremur". Anchetă la o grădiniță din Dobroeşti, după ce o îngrijitoare ar fi bruscat un băieţel

Poliţia face anchetă la o grădiniţă particulară din Dobroeşti, lângă Bucureşti. Părinţii unui copil de nici doi ani au reclamat că îngrijitoarea le-a bruscat fiul. Au ataşat plângerii imagini care arată că angajata s-a purtat cu asprime, spun ei. Mai mulţi părinţi şi-au retras deja copiii, de teamă să nu păţească la fel. Directoarea grădiniţei nu comentează, dar familia reclamantă este revoltată. 

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 10:24

Vezi și

Daniela Nedelcu, mama copilului: Te doar sufletul când îţi vezi efectiv copilul. Și acum îmi vine să plâng. Mi se ridică părul pe mine, efectiv.

Mama copilului spune că incidentul a avut loc ieri, în prima zi în care băiatul de un an şi 9 luni a mers la grădiniţa particulară. Nu după mult timp, a primit imagini în care a văzut că fiul ei era bruscat de o îngrijitoare. Femeia îl împinge în scaun, îi dă peste mână şi nici la locul de joacă nu se poartă cu menajamente. Educatoarele văd ce se întâmplă, dar nu au nicio reacţie.

O femeie care locuieşte lângă grădiniţa particulară a filmat incidentul. După ce a primit imaginile, mama băiatului s-a dus să îşi ia copilul acasă.

O femeie care locuieşte lângă grădiniţa particulară a filmat incidentul

Pe acelaşi subiect

Daniela Nedelcu, mama copilului: Efectiv se vede cum îngrijitoarea îl împinge, il ia efectiv pe sus și îl aruncă cu nervi în scaun în mod repetat. El efectiv plange non stop. Pur şi simplu am început să tremur. Am făcut atac de panică. Nu știam cum să-mi iau copilul mai repede și să plec de acolo.

O angajată a grădiniţei spune că astfel de gesturi sunt, defapt, tehnici folosite de îngrijitoare, doamna Jeni. În acelaşi timp recunoaşte că femeia a fost violentă cu băieţelul.

Angajată grădiniță: Copilul da, a plâns, asta e proba care a incriminat-o pe miss Jeni. Într-adevăr l-a împins, asta da, a recunoscut la poliţie, este vina dumneaei. Nu i s-a dat peste mână, doar l-a ţinut de mână să nu cadă. 26.07 Asta este tehnica de a-l ţine pe scăunel. ill cum ii dă peste mână.

Tehnici pentru care părinţii plătesc 1.200 de lei pe lună. Mulţi şi-au retras deja copiii de la grădiniţă.

Liliana, mama unui copil: Cu siguranţă am rămas cu o teamă. Eu nu îmi voi mai duce copilul acolo. Consider că nu este un loc sigur pentru nişte copii atât de mici care nici nu ştiu să vorbească şi să spună ce se întâmplă exact acolo.

Mama băieţelului a depus deja plângere la poliţie şi a sesizat Inspectoratul Şcolar. În lipsa filmărilor, spune că nu ar fi aflat niciodată ce se întâmplă.

Cele cinci educatoare ale grădiniţei paritculare au grijă de 28 de copii

Daniela Nedelcu, mama copilului: Mie mi-au trimis filmuleț în care copilul aparent era vesel sau aparent avea activitate. Adică o discrepantță ieșită din comun faţă de modul în care era realitatea.

Cele cinci educatoare ale grădiniţei paritculare au grijă de 28 de copii.

 Felicia Udroiu, directorul grădiniţei: Este adevărat ce zic mamele? Se va judeca şi se va constata atunci dacă este adevărat sau nu. Altceva nu mai am de zis. Vom lua un avocat şi vom discuta prin ei.

Şi poliţia economică a făcut astăzi verificări la grădiniţa particulară.

Daniela Nedelcu, mama copilului: Am întrebat dacă a mâncat, dacă a avut scaun, dacă s-a întâmplat ceva în mod particular. A spus că a avut perioade cu plus şi minus, că a plâns dar că a fost şi cuminte şi că este foarte râzgâiat. Când am ajuns acasă a băut din apă 250 ml plus a mai mâncat un biberon de 160 ml, toate astea ăn 5 minute. La un copil de 1 an si 9 luni este extraordinar de mult. Deci copilul practic nu a mancat, nu a băut deloc în intervalul ăsta. Am luat legătura mai departe cu autorităţile, cu politia în primul rând și cu inspectoratul școlar. Ce este în mintea unui educator să te comporti in asemenea hal cu un copil atât de mic care nu făcea altceva decât să plângă, ceea ce era complet de aşteptat la vârsta asta. Eu nu mai am încredere să îl mai las cu nimeni străin. Ieri a fost trist, nu s-a jucat, a mâncat putin. Am primit recomandări că este excepțional, că sunt copiii îngrijiți. Când am văzut, nu vă zic ce şoc am avut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Te doare sufletul când îţi vezi copilul. Am început să tremur". Anchetă la o grădiniță din Dobroeşti, după ce o îngrijitoare ar fi bruscat un băieţel