Antena Meniu Search
x
LIVE

Sute de mii de echipamente medicale sunt trimise în ajutorul medicilor, după Teledonul "Români Împreună"

După două zile de la cel mai mare teledon făcut vreodată în România și unic pentru că a fost făcut cu vedetele la distanță și cu dumneavoastră vorbind cu ele în casele lor, putem astăzi să vă spunem ce minune ați reușit să înfăptuiți.

De Redactia Observator la 01.04.2020, 22:37
Vezi și
  • Sute de mii de măști, halate și combinezoane cumpărate din donațiile de la Teledonul "Români Împreună"
  • Marfa urmează să ajungă în zilele următoare către diferite spitale din țară

După două zile de la cel mai mare teledon făcut vreodată în România și unic pentru că a fost făcut cu vedetele la distanță și cu dumneavoastră vorbind cu ele în casele lor, putem astăzi să vă spunem ce minune ați reușit să înfăptuiți. Haideți să ne uităm la cifre, la felul în care v-ați arătat solidaritatea, doamnelor și domnilor, în conturile Fundației Mereu Aproape, în cadrul teledonului și după.

Alessandra Stoicescu: Au fost 4.182 de donații pe site-ul ajuteu.ro. Este vorba de plăți cu cardul pe care le-ați făcut până în acest moment, în valoare de 206.719 euro. Apoi, au fost 18.691 de donații în contul AJUTEU, în contul în lei și în cel în euro, pe care le-am însumat doar în euro și ne-a dat 1.244.322 euro. Cifrele arată încredere și dorința de a fi împreună. Donațiile de la companii încasate deja se ridică la 864.287 de euro și donațiile prin PAYPAL sunt de 34.984 de euro. De asemenea, s-au dat 266.782 de sms-uri care, ele având valoare de doi euro, însumează 533.564 euro. Avem și donații de la companii care urmează să intre și sunt deja contractate, sunt deja chestiuni certe, sunt în valoare de 1.162.811 euro. Și a sosit momentul să vă uitați la ce am făcut împreună. Noi, Antena Group, toate televiziunile trustului Intact Media Group, Fundația Mereu Aproape și voi, cei de acasă. 4.046.687 euro, este un record ce am putut să facem împreună. Sunt peste 4 milioane de euro care trebuie să ajungă în ajutorul medicilor, asistentelor.

Alessandra Stoicescu: Astăzi am încheiat contractele cu cei doi furnizori români de echipamente de protecție și am și plătit avansul. Deja 48 de mii măști au fost preluate de curier și vor ajunge mâine dimineață la Spitalul Județean Suceava. Tot mâine, spre Spitalul Județean din Deva și spre cel Județean din Botoșani vor fi livrate câte 25 de mii de măști. În total, în acest moment, Fundația Mereu Aproape poate spune că asigură în zilele ce urmează un total de 350 de mii de măști, 250 de mii de halate și 20 de mii de combinezoane de unică folosință. 

Ca să depăşim această perioadă dramatică e nevoie de o muncă de echipă. O echipă din care faceţi deja parte, toţi cei care aţi donat şi încă mai donaţi pentru salvarea cadrelor medicale din România. Veştile pe care vi le dăm azi sunt gura de oxigen de care avem nevoie şi noi, şi ei. Gesturile mari sau mici pe care le-aţi făcut în urma donaţiilor se transformă deja în aparatură şi materiale de protecţie pentru medici şi asistente.

Medic ATI, Spitalul de Boli Infecțioase Craiova: Acesta este locul în care se dau acum bătăliile pentru viaţă. Locul în care, în aceste zile şi nu numai, se face  diferenţa dintre viaţă şi moarte. Doar împreună vom depăşi aceste situaţii grele, dacă rămânem uniţi şi responsabili. Vă mulţumim pentru tot ajutorul Fundaţiei Mereu Aproape. Voi staţi acasă pentru noi, noi stăm aici pentru voi.  

În spatele măştilor sunt chipurile obosite, dar mai liniştite, ale unor medici de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Craiova. Azi au ajuns la ei primele componente dintr-o stație completă ATI, mai precis patul și un laringoscop. 

Nici nu vă imaginați ce gură imensă de oxigen înseamnă aceste obiecte pentru o Secție de Terapie Intensivă. Acestea, alături de ventilatoarele ce vor fi distribuite în mai multe spitale. Un alt echipament complet ATI va ajunge la Spitalul de Urgenţă din Timişoara.

Între timp, la noi în ţară se lucrează zi-lumină pentru fabricarea măştilor, a halatelor, capelinelor, botoșilor și combinezoanelor. Fundația Mereu Aproape urmează să livreze în cel mai scurt timp măști și combinezoane vitale cadrelor medicale din toată țara. 

Până atunci, un donator a trimis deja, prin curier rapid, 10 mii de măşti şi două mii de viziere spre Institutul CC Iliescu din Capitală, Spitalul de Boli Infecțioase Craiova și Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Suceava. 

Mihai Lala, proprietar Ok Medical: Într-un timp atât de scurt am făcut și noi tot ce am putut să facem. Am ajutat cum am putut să ajutăm. Fac un apel public către orice entitate din România, publică sau privată, să ne urmeze exemplul și să facă același lucru. Este nevoie stringentă de echipamente de protecție în toate spitalele din România. Suntem împreună în drama asta și doar împreună putem să o depășim. 

Ceea ce trăim este cel mai dur test de solidaritate pentru români. Ceea ce urmează este o luptă care ar trebui să ne unească. Pentru că în fața unui pericol care ne lovește din toate părțile, egal și dureros, e nevoie de o echipă puternică. Adică de noi toți. 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: Învingem pentru că suntem împreună și putem să minimalizăm cât de mult efectele lui. De asta zic că este muncă de echipă. De învins, vom învinge dacă suntem împreună. 

Împreună am reușit să strângem rândurile ca să îi ajutăm pe cei din primul rând - cadrele medicale. La Fundația Mereu Aproape sosesc încă mesaje disperate de ajutor. 

SPITALUL JUDEŢEAN CRAIOVA: "Vă rog să mă ajutaţi să găsesc undeva două lămpi de ultraviolete pentru dezinfecţia suprafeţelor. Nu avem niciuna. Şi, de asemenea, avem foarte puține materiale de protecţie conforme. Tot ce avem am cumpărat din banii noștri și din niște donații".

INSTITUTUL ONCOLOGIC BUCUREŞTI: "În acest moment nu dispunem deloc de măşti tip FfP3, necesare conform protocoalelor pentru ca medicii noștri să intre în siguranţă în săli şi să efectueze operațiile de urgență, intervenții de care depinde viața pacienților".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Sute de mii de echipamente medicale sunt trimise în ajutorul medicilor, după Teledonul "Români Împreună"