Antena Meniu Search
x

Dosar penal în cazul vloggeriţei "Tequila", bătută pe stradă cu o bară de fier. Reacţia trecătorilor atunci când o tânără cere ajutor

Vloggeriţa Bianca Adam, cunoscută în online drept Tequila, dar şi prietenul ei, au fost bătuţi în plină stradă, pe timp de zi, cu o rangă. Agresorul se pare că ar fi un dezvoltator imobiliar din vestul Capitalei. Conflictul a pornit de la o bucată de marmură pe care tânăra ar fi distrus-o când a parcat maşina. Şi mai grav este că nimeni nu a intervenit să aplaneze conflictul. Imaginile filmate de vloggeriţă au puternic impact emoţional.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 05.06.2020, 20:15

Vezi și
  • Vloggerița ar fi fost lovită cu o bară fier de un dezvoltator imobiliar
  • Bianca "Tequila" Adam a depus plângere la poliție.

Scenele s-au petrecut în cartierul Militari din București. Scandalul a izbucnit după ce bărbatul ar fi acuzat-o pe vloggeriţă că a spart o bucată de marmură cînd şi-a parcat maşina. Dezvolatatorul imobiliar a decis să-și facă singur dreptate. 

Bianca Adam, vlogger: M-a împins, mi-a smuls telefonul din mână, moment în care Brandi l-a prins de umeri. Eu nu mai aveam telefon. În momentul în care eu am scos spray-ul, el îl ataca pe Brandi. 

Este momentul in care agresorul a trecut de la vorbe la fapte, spune Bianca Adam. 

Bianca Adam, vlogger: Mă trezesc cu el, un metru 80 de om, iese cu un fier de vreo 2-3 metri de construcţii care se pune la bazele blocului. Un fier, că înjură şi aleargă spre mine cu el şi mi-l înfige în picior. 

Tânăra ar fi alergat prin cartier să ceară ajutor. 

Bianca Adam, vlogger: Aceşti oameni de afară erau doar nişte clienţi care în timp ce povesteam şi-au dat un cot încet şi au spus - e fumată! Cu o mască pe faţă şi umflată de plâns şi oamenii au crezut că sunt un soi de boschetară. În primul magazin nu m-a băgat nimeni în seamă, farmacia la fel nu m-a băgat în seamă. 

Pe lângă faptul că a fost bătută, fata a primit un al doilea şoc în aceeaşi zi când a văzut că oamenii o judecă şi nu reacţionează aşa cum ar trebui din cauza unor stereotipuri. 

Bianca Adam, vlogger: Se anulează orice fel de valori dacă porţi un hanorac cu glugă sau eşti îmbrăcat în negru, cu pantaloni cu tur sau dacă nu eşti cum vor oamenii să arăţi.

Reporterii Observator au făcut un experiment. Am vrut să testăm simţul civic al oamenilor, ce reacţie au trecătorii atunci când o tânără le cere ajutorul: mai întâi îmbrăcată în sacou, iar apoi într-un un hanorac cu glugă. 

Se pare că în sacou, din trei încercări, toate au fost reuşite. Oamenii au vrut să ne ajute fără să stea pe gânduri. Să vedem cum recţionează şi dacă sunt îmbrăcată în hanorac, port glugă şi o mască de protecţie pe faţă. 

Se schimbă hainele, se schimbă şi atitudinea oamenilor. 

Cei mai mulţi au trecut fără să asculte ce avem de zis. 

Un singur om s-a oprit, dar tot s-a întrebat dacă nu cumva vrem să îi furăm telefonul. 

Aparent îmbrăcată aşa, o tânără nu mai inspiră la fel de multă încredere, iar şansele de a fi ajutată scad exponenţial. Poate pentru că are parte din faţă acoperită sau poate pentru că oamenii încă îi judecă pe ceilalţi după cum sunt îmbrăcaţi. 

Între timp, Bianca Adam și-a scos certificat medico-legal și a depus plângere la poliţie. 

Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt Poliţia Ilfov: În cauză, poliţiştii ilfoveni din Chiajna efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de loviri şi alte violenţe şi distrugere. 

Filmul în care vloggerița și-a povestit drama a adunat un milion de vizualizări în câteva ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Dosar penal în cazul vloggeriţei "Tequila", bătută pe stradă cu o bară de fier. Reacţia trecătorilor atunci când o tânără cere ajutor