Meniu
Search
x

Sute de timișoreni, fără internet și semnal la TV, după ce primarul a tăiat cablurile de pe stâlpuri

Sute de locuitori din Timişoara şi mai multe firme au rămas fără internet, semnal la telefon şi la televizor! Totul după ce primarul oraşului a decis să taie toate cablurile din zona centrală. Nemulţumit că operatorii de servicii nu şi-au îngropat firele în pământ, edilul a intervenit în forţă.

De Redactia Observator la 19.03.2019, 12:03
Vezi și

Sute de locuitori din Timişoara şi mai multe firme au rămas, aseară, fără internet, semnal la telefon şi la televizor! Totul după ce primarul oraşului a decis să taie toate cablurile din zona centrală. Nemulţumit că operatorii de servicii nu şi-au îngropat firele în pământ, edilul a intervenit în forţă. A trecut chiar el la fapte. S-a urcat pe o autoscară şi a retezat, cu succes, un cablu care atârna pe un stâlp. Problema oamenilor nu se va rezolva prea curând.

Fără vestă, dar echipat cu cască de protecţie şi centură de siguranţă, primarul Nicolae Robu este decis să taie chiar el un cablu.

Mesajul de la înălţime, din nacela autoscării, este clar. Edilul a ajuns la capătul răbdării.

Operaţiunea de tăiere a cablurilor a început în centrul oraşului. Firele aparţin mai multor operatori de televiziune, telefonie şi internet, care ar fi trebuit să le mute în subteran de câţiva ani.

Să tolerăm la nesfârşit ca oraşul să fie plin de cabluri aeriene? Oricâte rugăminţi le-am adresat, oricâte notificări, apeluri prin mass-media, în discuţii directe, rezultatul a fost acelaşi. Nu s-a făcut nimic - Nicolae Robu, primarul Timișoarei

Şi cum furnizorii de servicii nu au înţeles de vorbă bună, edilul a trecut la ghilotină. Vrea să desfiinţeze cablurile aeriene cu orice preţ, chiar dacă locuitorii oraşului vor avea probleme.

De vină sunt furnizorii respectivi, că nu-i respectă pe abonaţii lor, că dacă i-ar fi respectat nu ar fi creat această situaţie - Nicolae Robu, primarul Timișoarei

Consecinţe vor suporta, aşadar, şi oamenii sau firmele din zonă. Iar remedierea situaţiei poate dura.

Furnizorii de servicii acuză Primăria că, mai întâi, ar fi trebuit să facă reţeaua subterană prin care să treacă firele. Aşa cum, spun ei, s-a întâmplat în Bucureşti sau Cluj.

Municipalitatea este însă hotărâtă să continue operaţiunea în tot oraşul, dacă aceştia nu se vor conforma. Primarul este cu atât mai hotărât să scape de cablurile aeriene, cu cât, peste doi ani, Timişoara va fi capitală culturală europeană.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Sute de timișoreni, fără internet și semnal la TV, după ce primarul a tăiat cablurile de pe stâlpuri