Antena Meniu Search
x

Video Tinere, mutilate de "medicul vedetelor" şi rămase cu probleme grave şi permanente. Coşmar pentru o avocată celebră care a vrut implanturi

Acuzaţii grave la adresa unui renumit chirurg estetician, cunoscut drept medicul vedetelor. Trei tinere ar fi fost mutilate în intervenţii estetice care ar fi trebuit să le facă de fapt mai frumoase. Procurorii au deschis o anchetă şi îl acuză pe doctor de vătămare corporală. Medicul este pus sub control judiciar, dar pentru că nu are alte restricţii continuă să opereze. Astăzi a avut cel puţin două intervenţii. 

de Redactia Observator

la 30.01.2024, 21:15

Vezi și

Aşa îşi atrăgea medicul estetician clientele. Și-a facut reclama ca medicul vedetelor dupa ce i ar fi trecut pragul Jadore, cântăreaţa Alessia sau modelul Naba Salem. Pe internet se laudă cu 12.000 de operaţii de succes şi aparatură de peste un milion de euro în cele două clinici pe care le are în Bucureşti şi Constanţa.

Mii de tinere s-au lăsat pe mâna lui. Câteva dintre ele s-au ales, spun procuorii, cu "complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente". Medicul este acum subiectul unei ample anchete. Prima pacientă care a depus plângere este o cunocută avocată care a fost operată în ianuarie 2021. Pentru un implant cu silicon şi o abdominoplastie realizate la clinica din Bucureşti, femeia a plătit aproape 10.000 de euro.

Prima pacientă care a depus plângere este o cunocută avocată care a fost operată în ianuarie 2021

Doi ani mai târziu, în Constanţa, o altă femeie a reclamat un lifting mamar nereuşit. Şirul pacientelor mutilate nu se opreşte aici. În octombrie anul trecut, o clientă în Capitală i-a făcut altă reclamaţie. Esteticianul este acuzat de vătămare corporală, iar tinerele au rămas cu "prejudicii estetice grave și permanente", după cum spun anchetaorii.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: După acuzaţii, ambele clinci au fost percheziționate de autorităţi, care spun că nu au găsit înscrisuri medicale referitoare la cele trei tinere. Au ridicat, în schimb, alte probe care să-i ajute în anchetă, plus două telefoane.

Medicul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, însă continuă să profeseze.

Colegiu medicilor aşteaptă rezultatul anchetei poliţiei pentru a lua măsuri.

Daniel Coriu, președintele colegiului medicilor: Eu ştiu doar din presă despre o anchetă a Parchetului Constanţa pentru vătămare corporală din culpă. Nu am niciun fel de informaţie că ar exista o anchetă de disciplină. Dacă este malpraxis, este şi o încălcare a codului deontologic.

Până atunci, medicul operează. Inclusiv azi. Pe Instagram se lăuda de dimineaţă cu un implant mamar, iar la prânz cu o lipoaspiraţie.

Şi programările curg. Atât la clinica din Bucureşti, cât și la cea din Constanţa.

Andreea Filip, reporter Observator: În Constanţa, medicul a avut un spaţiu închiriat într-o clinică de pe Bulevardul Mamaia însă în urmă cu mai bine de şase luni şi-a mutat sediul la 500 de metri distanţă, la parterul unui bloc. Proprietarii imobilului spun însă că aici este un simplu cabinet unde pot fi făcute doar intervenţii minore.

Ca să atragă clientele, medicul făcea şi intervenţii în 12 rate. Doctorul are drept de liberă practică din 2017 şi este înscris la Colegiul Medicilor din Ialomiţa. Pe pagina clinicii spune că s-a perfecţionat şi şcolit în Moscova, Londra, Geneva, Paris şi New York.

Review-urile negative curg online

Nu toate clientele au fost însa impresionate de palmares. Ba dimpotrivă. Review-urile negative curg online. "Rău, rău, sau foarte rău" scriu femeile la impresii. O echipă Observator a încercat să-l contacteze pe medic pentru un punct de vedere.

Reprezentantă clinică: Eu nu știu nimic despre asta, prin urmare nu declarăm nimic. Când o să știu ceva, cel mai probabil o să declarăm. O să îl anunț eu pe domnul doctor.

Daniela Elena Roșca, avocatul medicului: Doar cu acordul dumnealui eu vă pot furniza informaţii, vă rog să vorbiţi cu dumnealui. Informaţiile sunt publice şi le puteţi găsi pe portal, cele care sunt publice iar celelalte nu vi le pot da, că este confidenţialitate client-pacient.

Pe lângă medici nepricepuţi, multe femei ajung şi pe mâna unor doctori falşi, iar rezultatele sunt dezastruoase. Matteo Politi, un parcagiu din Italia sau Svetlana Serghei, o tânără din Republica Moldova, sunt printre cele mai notorii cazuri. Politi este condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare în România, pentru că a operat fără drept 28 de femei.

Inculpatul, medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat intervenţii chirurgicale în urma cărora au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Tinere, mutilate de "medicul vedetelor" şi rămase cu probleme grave şi permanente. Coşmar pentru o avocată celebră care a vrut implanturi