Antena Meniu Search
x

Update Marina indoneziană a identificat locul unde s-a prăbuşit avionul Boeing 737-500 al Sriwijaya Air. Toate navele din zonă au fost mobilizate

Un avion al companiei indoneziene Sriwijaya Air a dispărut de pe radar la scurt timp după decolare. Aeronava a pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut. Ministrul indonezian al Transporturilor a anunțat că au fost declanşate operaţiunile de căutare şi salvare.

de Redactia Observator

la 09.01.2021, 17:56

  • Un avion a dispărut de pe radar, în Indonezia, la puțin timp de la decolare
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

UPDATE 17:30 - "Am stabilit coordonatele avionului Sriwijaya Air, care a dispărut după ce a decolat din capitala Jakarta, iar forţele navale au fost dislocate în locație", a declarat oficialul marinei indoneziene, Abdul Rasyid, scrie Reuters.

"Coordonatele au fost date tuturor navelor din zonă", a declarat el reporterilor.

UPDATE, 17.11: Bucăţi din avion şi resturi umane au început să fie descoperite la presupusul loc al prăbuşirii avionului, informează agenţia chineză Xinhua.

UPDATE, 16.00: Locuitorii unei insule aflate în apropierea locului în care se presupune că s-a prăbuşit avionul au precizat că au descoperit diferite bunuri despre care bănuiesc că ar fi provenit de la bordul aeronavei. De asemenea, un pescar susţine că chiar a surprins momentul în care aeronava s-a prăbuşit în apă, dar a precizat că liderul ambarcaţiunii pe care se afla a decis ca aceasta să se retragă din zonă, de teamă.

UPDATE 14:50 Un pescar ar fi descoperit epava avionului, în nordul Jakartei, a declarat un oficial local pentru Kompas TV, însă misiunea de căutare continuă.

"Am găsit nişte cabluri, o pereche de blugi şi bucăţi de metal în apă", a declarat un oficial indonezian, potrivit Reuters.

Zborul SJ182 a dispărut de pe radar la scurt timp de la decolare. Avionul Boeing 737-500 a pierdut aproape 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, scrie DW.com, citând site-ul FlightRadar24.

Aparatul de zbor decolare din Jakarta, sâmbătă, și urma să ajungă în Pontianak. La bordul se aflau 59 de pasageri, printer care și un bebeluș, potrivit presei locale. 

Ministerul indonezian al Transporturilor a anunțat că o anchetă a fost demarată în acest caz.

While I'm hoping for the best, but I have to be realistic.

This... DOES NOT look good at all. #PKCLC #SJ182 #SriwijayaAir pic.twitter.com/nlOsWUCKs1

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai mulți localnici din zona în care a dispărut avionul au declarat pentru BBC Indonezia că au găsit pe plajă mai multe obiecte despre care bănuiesc că ar fi din aeronavă.

De asemenea, salvatorii care caută avionul au găsit, la rândul lor, presupuse resturi în apele de la nordul oraşului Pontianak, a declarat un oficial al agenţiei de căutare şi salvare Basarnas.

Agus Haryono a declarat pentru Reuters că nu a fost confirmat faptul că resturile provin din zborul aerian Sriwijaya SJ182, care a pierdut contactul cu turnul de control imediat după decolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Marina indoneziană a identificat locul unde s-a prăbuşit avionul Boeing 737-500 al Sriwijaya Air. Toate navele din zonă au fost mobilizate