Antena Meniu Search
x

Trei angajaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, depistaţi pozitiv cu COVID-19 după vaccinare

Trei angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 după ce s-au vaccinat.

de Monica Palade

la 07.01.2021, 17:50

Trei angajaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, depistaţi pozitiv cu COVID-19 după vaccinare - Profimedia
  • Cadre medicale, testate pozitiv după vaccinare
  • 500 de angajaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, vaccinaţi

Este vorba de un medic, un asistent şi o a treia persoană, angajată în rândul personalului auxiliar la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Managerul unităţii medicale, Cristian Oancea, susţine că acest lucru a fost posibil pentru că persoanele se aflau deja în cursul bolii când au primit vaccinul, dar că nu prezentau simptome.

"Era în cursul bolii deja. Am vaccinat aceste persoane şi când au prezentat simptome minore, le-am găsit pozitive. Dar nu este în contextul vaccinării. Credem că dinainte au contactat virusul, dar erau asimptomatici. Acum sunt stabili, au simptome minore”, a declarat medicul Cristian Oancea, pentru News.ro.

500 de angajaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, vaccinaţi

Până acum, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, 500 de persoane, din rândul angajaţilor, au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Aproape 60.000 de cadre medicale au fost vaccinate în România până miercuri, potrivit datelor oficiale furnizate de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Cu un al doilea vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, cel al companiei Moderna, vaccinarea ar urma să crească și mai mult în perioada următoare, atât în țară, cât și la nivelul UE. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Trei angajaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, depistaţi pozitiv cu COVID-19 după vaccinare