Antena Meniu Search
x

Alertă pe tot litoralul românesc! Alți trei turişti s-au înecat în ultimele ore

Alertă pe tot litoralul românesc! Trei turişti s-au înecat în ultimele ore, în Mamaia, Costineşti şi Olimp. Alte două persoane au fost salvate în ultima clipă.

Vezi și

Alertă pe tot litoralul românesc! Trei turişti s-au înecat în ultimele ore, în Mamaia, Costineşti şi Olimp. Alte două persoane au fost salvate în ultima clipă. Printre cei care şi-au pierdut viaţa, este şi un tânăr de 18 ani din Dâmboviţa.

Tânărul înecat era în vacanţă, la mare, cu familia. Deşi era arborat steagul roşu, iar salvamarii l-au avertizat, a intrat în apă să recupereze o minge. A dispărut în valuri sub privirile tatălui său.

Erau valuri înalte şi curenţi periculoşi, când Răzvan a intrat în apă împreună cu un tatăl lui, să joace volei. Pe mal, era arborat steagul roşu şi, cu doar câteva minute înainte de tragedie, un salvamar le-a atras atenţia că îşi riscă viaţa.

Cristian Naum, salvamar: "Am încercat să-l dau pe băiat pe nisip, l-am pus pe băiat pe plută, pe dop cum îi spunem noi. A leşinat."

Tânărul de 18 ani a murit în braţele medicilor chiar pe plaja din Olimp. A fost o zi neagră pe litoral. Primele apeluri de urgenţă au venit dimineaţă, din staţiunea Costineşti. Unde steagul roşu anunţa pericolul de moarte.

Un turist din Sibiu, în vârstă de 38 de ani, a fost tras de curenţi chiar de lângă mal. Se afla într-o zonă izolată care nu este supravegheată de salvamari.

Cătălin Rădeţ, Serviciul de Ambulanţă Constanţa: "S-au efectuat manevre de resuscitare aproximativ 70-80 de minute. din pacate fara succes."

În nordul litoralul, la Mamaia, a fost arborat steagul galben, ceea ce înseamnă că aveau voie să intre în apă doar înotătorii profesionişti. 

Şi aici a murit un bărbat. Nu a fost încă identificat. Dar salvamarii cred că, cel mai probabil, a suferit un infarct şi nu a mai putut să revină la mal. 

De la începutul sezonului, bilanţul negru a ajuns la 20 de morţi. Sute de persoane au fost scoase din valuri, zeci dintre ele- în ultima clipă. Astăzi, aceşti bărbaţi erau în stare de şoc în momentul în care au fost recuperaţi de salvamari. 

În Eforie, un tânăr de 22 de ani a sărit de pe stabilopozi. Şenilata l-a luat din mulţime şi l-a dus la spital. Le-a spus medicilor că nu îşi mai simte mâinile şi picioarele. 

Mulţi au intrat cu saltele în apă. Oamenii văd distracţia în valuri, nu şi pericolul.

În fiecare staţiune sunt zone în care stabilopozii sau relieful marin creează valuri puternice.

Pornind din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti, Jupiter şi Venus, turiştii sunt expuşi pericolelor.

Sunt zone unde se creează gropi adânci la mal, iar înăuntru se formează curenţi care îi trag în jos chiar şi pe cei care cred că ştiu bine să înoate. Meteorologii anunta ca in ciuda temperaturilor placute, vor mai fi zile cu vant puternic pe litoral. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Alertă pe tot litoralul românesc! Alți trei turişti s-au înecat în ultimele ore