Antena Meniu Search
x

Video Turiști surprinși de avalanșă în Făgăraș. 11 salvamontişti au reușit să-i salveze, după o acțiune la minus 19 grade Celsius

Doi turişti au scăpat cu viaţă, ca prin urechile acului, după ce au fost prinşi seara trecută într-o avalanşă, în Masivul Făgăraş. O tânără a fost rănită şi nu s-a mai putut deplasa. Misiunea salvatorilor a fost una extrem de dificilă, din cauza condiţiilor meteo. 

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 14:00

Vezi și

După o noapte de viscol şi ger, cei doi turişti au fost preluaţi de medici. 

Femeia în vârstă de 26 de ani, din Iași, o fractură la un picior și o entorsă la celălalt. Este la spital și primește îngrijiri medicale de specialitate. Colegul ei de echipă nu a prezentat probleme medicale majore. A fost o acțiune extrem de dificilă. 

Turiști prinși în avalanșă, în masivul Făgăraș

Accidentul s-a întâmplat în zona crestei principale a masivului Făgăraș.

Pe acelaşi subiect

Potrivit reporterului Observator Claudiu Loghin, au fost mobilizați nu mai puțin de 11 salvatori montani. Ei au ajuns ieri la victime și, după o acțiune dificilă, pentru că s-a desfășurat la o temperatură de minus 19 grade Celsius și vizibilitate foarte redusă, pericolul de avalanșă fiind permanent, cele două victime au ajuns în primă fază, asistate de salvamontiști, la cabana Negoiu și apoi, către dimineață, au continuat să coboare către zona de unde au putut fi preluate de echipajele medicale.

O alpinistă din Brașov a murit în Munții Bucegi

Reamintim că, miercuri, o alpinistă cu experiență din Brașov a murit pe un traseu din Munții Bucegi, în ajunul zilei sale de naștere. Silvia M., care are o soră geamănă, a vrut să o omagieze parcurgând traseul Albișoara Gemenelor, însă n-a mai apucat să ajungă la destinație.

Silvia a pornit singură la drum, după ce nu și-a găsit niciun partener de traseu. Pe la amiază, ea nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze. 

Salvamontistii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență in jurul orei 18.00. O echipă aflata pe platou a încercat imediat să plece spre Vf.Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zapadă a făcut imposibila deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când a ajuns în zona de creastă, vantul puternic a șters urmele celei disparute și aceasta nu a putut fi găsită. 

Trupul alpinistei nu a putut fi recuperat de pe munte

Ieri dimineată, o alta echipa a reusit să o localizeze pe tânăra alpinistă. Era căzută pe un versant, fără semne vitale.  Pentru că terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, a fost solicitat ajutorul unui elicopter.  După mai multe încercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronava.

Salvamontiștii au anunțat că actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Turiști surprinși de avalanșă în Făgăraș. 11 salvamontişti au reușit să-i salveze, după o acțiune la minus 19 grade Celsius