Ultimele momente de viaţă ale tânărului care s-a sinucis la metrou. Dezvăluiri cutremurătoare ale martorilor
O nouă tragedie la metrou în Bucureşti: Un tânăr s-a aruncat pe şine chiar când trenul intra în staţie. A fost văzut de martori, dar nimeni nu a mai avut timp să intervină. Nici femeia care conducea trenul nu a putut opri înainte de impact. Bărbatul a murit pe loc.
O nouă tragedie la metrou în Bucureşti: Un tânăr s-a aruncat pe şine chiar când trenul intra în staţie. A fost văzut de martori, dar nimeni nu a mai avut timp să intervină. Nici femeia care conducea trenul nu a putut opri înainte de impact. Bărbatul a murit pe loc. Reporterii Observator au încercat să afle cum pot salva o viaţă într-o situaţie similară. Au descoperit că este aproape imposibil. O măsură care funcţionează în alte oraşe este montarea panourilor de protecţie la marginea peronului. Soluţia a fost respinsă, însă, în Bucureşti. Costă prea mult.
Martorii spun că tânărul de 23 de ani era agitat în timp ce aştepta în staţia Nicolae Teclu. Cu puţin timp înainte de sosirea trenului, a sărit un gard de la intrarea în tunel, a înaintat cinci metri şi s-a aşezat pe şine.
Pentru că intarea în staţie se face într-o uşoară curbă, femeia care conducea trenul a avut puţin timp să-l vadă pe tânăr. N-a putut să frâneze la timp. N-a fost nici timp ca martorii să poată anunţa pe cineva.
La mai puţin de 10 metri de locul prin care tânărul a coborât pe calea ferată este o bornă SOS. Practic, este un dispozitiv care apelează într-un dispecerat al celor de la Metrorex. Dacă cineva ar fi văzut la timp şi ar fi intuit ce voia să facă tânărul, putea să apese acest buton şi să dea informaţiile.
Cu toate acestea, până când cei de la Dispecerat ar fi reacţionat în urma apelului, s-ar fi scurs timp preţios în care bărbatul ar fi putut, oricum, să se arunce pe şinele metroului.
Tragedia putea fi evitată dacă angajaţii Metrorex ar fi văzut fapta tânărului pe camerele de supraveghere.
"În cazul în care o persoană a fost observată prin camerele de supraveghere încercând să intre în tunel, se anunţă imediat mecanicul trenului", spune Metrorex.
Mecanicul ar fi putut frâna astfel mai din timp. Însă în acest caz, tânărul nu se afla în raza camerei montate pe peron. Mai putea fi salvat doar de ceilalţi călători. Pe lângă bornele SOS, aceştia mai au la dispoziţie un număr prin care pot contacta direct reprezentanţii Metrorex. Puţini ştiu însă de el.
În decembrie, anul trecut, o femeie a împins de pe peron o tânără chiar când trenul intra în staţie. S-a cerut atunci montarea de panouri de protecţie care să împiedice căderea călătorilor pe şine. Autoritatea de Siguranţă Feroviară a respins ideea. Motivul... Montarea panourilor ar fi presupus modificarea anumitor staţii, iar costurile au fost considerate prea mari.
Trenul sub care s-a aruncat tânărul a fost repus în circulaţie după câteva zeci de minute. Traficul a fost afectat, mai ales că, ceva mai devreme, izbucnise un incendiu în tunelul de lângă staţia Eroii Revoluţiei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰