Antena Meniu Search
x

Video Umilință pentru o bolnavă de cancer din Galați. Refuzată de medicul oncolog, face naveta la Cluj pentru reţete şi concediu medical

Este anchetă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, după ce o femeie diagnosticată cu cancer la sân a fost refuzată de medicul oncolog. Umilită şi dezamăgită de situaţie, pacienta caută acum să-şi facă dreptate pentru a-şi urma tratamentul în linişte. Până atunci, însă, este nevoită să facă lunar drumuri până la Cluj, pentru reţete şi concediu medical. 

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 08:41

Vezi și

Liana Niculeț: Am fost diagnosticată acum trei luni cu carcinom mamar drept, adică cancer la sân.

Vestea pe care a primit-o a căzut ca un trăsnet. A ales, pentru binele ei, să se opereze la Cluj, iar totul a decurs perfect. În august, și-a depus documentele la Spitalul de Urgență din Galați pentru a fi luată în evidență. Urma ca această unitate medicală să o aibă sub supraveghere și să-i ofere documentele necesare. Dar întâlnirea nu a fost aşa cum se aştepta...

Liana Niculeț: Mi-a spus efectiv că nu mă poate lua în evidenţă. Explicaţia a fost foarte clară – acolo unde m-am operat şi m-am tratat, acolo să mă duc să mă ia în evidenţă. 

Pentru că drumul până la Cluj era prea lung, femeia a apelat la Spitalul Oncologic din Iași.

Pe acelaşi subiect

Liana Niculeț: Nu pot să mă duc lunar la Cluj să fac un drum de 10 ore dus, 10 ore întors doar pentru un concediu medical.

Spitalul din Galați ar putea primi o amendă mai mult simbolică

În timp ce femeia femeia susţine că întâlnirea pacient-medic nu a fost înregistrată, conducerea ridică din umeri.

Ionuţ Banesanu, reprezentant Spital Urgență Galați: La nivelul unităţii noastre nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la eventualitatea existenţei unei disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale sau eliberarea unor înscrisuri. Pacienta nu se afla în evidenţa unităţii noastre ca pacient oncologic. 

George Toderașc, director CJAS Galaţi: În situaţia în care se constată veridicitatea aspectelor semnalate, unitatea santiară va fi sancţionată conform prevederilor contractuale.

Adică spitalul ar putea primi o amendă mai mult simbolică, de 1.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Umilință pentru o bolnavă de cancer din Galați. Refuzată de medicul oncolog, face naveta la Cluj pentru reţete şi concediu medical