Antena Meniu Search
x

Un bebeluș din județul Iași a intrat în stop cardiac și murit. Sugarul nu ar fi avut nicio problemă de sănătate

Un bebeluș de doar o lună a intrat în stop cardiac și murit, duminică, în județul Iași. Medicii iau în calcul sindromul morții subite a sugarului.

de Redactia Observator

la 21.02.2021, 12:26

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - istockphoto.com
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Elicopterul SMURD a fost chemat în localitatea Slobozia Voinești din județul Iași, la un bebeluș de 1 lună intrat în stop cardiac.

Bebelușul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, scrie Mediafax

Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic la UPU SMURD Iași, primele informații arată că bebelușul nu era bolnav, fiind alăptat normal duminică dimineața.

Medicii iau în calcul ca bebelușul să fi murit din cauza sindromului morții subite a sugarului.

Bebeluş de şase luni din Botoşani, mort din cauza legănatului violent

Un bebeluș de șase luni ar fi murit din cauza legănatului violent, în Botoșani. Medicii vorbesc de sindromul copilului zgâlţâit, întâlnit, în special, la copiii mai mici de un an. La această vârstă, creierul nu este suficient dezvoltat, iar o mişcare bruscă pentru sugar, chiar şi o legănare violentă, poate duce la acelaşi efect pe care l-ar avea impactul suferit de un adult în timpul unui accident de maşină.

În plus, vasele cerebrale se pot rupe uşor şi apare hemoragia. Asta s-ar fi întâmplat şi în cazul fetiţei din Botoşani, cred medicii.

Mama povesteşte că, de câteva zile, a observat că fetiţa respiră greu. A crezut că e răcită, aşa că i-a dat sirop de tuse. Iar în dimineaţa în care copilul nu dădea semne că se trezeşte, iubitul mamei a sunat la 112. Cadrele medicale de pe ambulanţă n-au mai putut decât să declare decesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un bebeluș din județul Iași a intrat în stop cardiac și murit. Sugarul nu ar fi avut nicio problemă de sănătate