Antena Meniu Search
x

Criza imunoglobulinei, cu bolnavi în stradă. Copilul fără tratament care a încercat să se sinucidă a fost salvat

În plină criză a imunoglobulinei, un medic face un anunţ şocant. Un copil a încercat să se sinucidă pentru că nu se mai găseşte tratamentul vital.

Vezi și

În plină criză a imunoglobulinei, un medic face un anunţ şocant. Un copil a încercat să se sinucidă pentru că nicăieri nu se mai găseşte tratamentul care-l ţine în viaţă. Azi, Guvernul a luat primele măsuri pentru ca tratamentul să ajungă la cei care au nevoie de el ca de aer.

Unul dintre pacienţii care au nevoie de imunoglobulină are doar 10 ani şi suferă de o formă rară de imunodeficienţă, un caz la un milion. Fără doza lunară, nu ar mai fi în viaţă. În aceeaşi situaţie disperată este şi mama lui Sebastian. În ţară, sunt doar 3 cazuri ca al lui. Niciunul nu mai are tratament. 

Sute de părinţi ai copiilor bolnavi au mers astăzi la Guvern să ceară o soluţie. Un medic a mărturisit că unul dintre pacienţii lui, un adolescent rămas fără tratament, a încercat să îşi ia viaţa. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pacientul care a încercat să se sinucidă ar fi fost salvat la timp. Viaţa a peste 400 de români depind de acest tratament. 

O asistentă medicală din Alba s-a stins deja, aşteptând imunoglobulina. Familia l-a sunat chiar şi pe Ministrul Sănătăţii s-o ajute. I s-a spus să mai aştepte până luni. Sâmbătă, femeia a murit. Pe numele lui Florian Bodog va fi depusă o plângere penală.

Guvernul a găsit o primă soluţie pentru criza imunoglobulinei. Urmează săptămâna viitoare să promoveze o ordonanţă de urgenţă prin care suspendă pe 2 ani de zile taxa de clawback.

Eliminarea taxei pe care producătorii de medicamente pe bază de plasmă o plăteau statului român ar putea debloca importul de imunoglobulină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Criza imunoglobulinei, cu bolnavi în stradă. Copilul fără tratament care a încercat să se sinucidă a fost salvat