Antena Meniu Search
x

Un elev din Satu Mare a dat şcoala în judecată din cauza camerelor de spraveghere montate în clasă

Situaţie inedită la un colegiu din Satu Mare. Un elev de clasa a XII-a a dat şcoala în judecată din cauza camerelor de supraveghere audio-video montate în sala de curs.

de Monica Palade

la 09.01.2023, 09:35

Un elev din Satu Mare a dat şcoala în judecată din cauza camerelor de spraveghere montate în clasă - Shutterstock

Tânărul de 18 ani susţine că astfel îi sunt încălcate drepturile la protecţia datelor cu caracter personal. De cealaltă parte, conducerea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” susţine că această variantă a fost luată din motive de securitate, din cauza conflictelor grave dintre elevi și cadrele didactice, care s-au lăsat cu plângeri penale, cu apeluri la 112 și cu refuzul unor profesori de a mai intra la clasă.

Sancţiuni pe baza imaginilor

Totodată, reprezentanţii şcolii spun că un alt elev s-a ales cu nota scăzută la purtare, după ce au fost vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere. Adolescentul s-a ales cu o sancțiune majoră cu repercusiuni, validată cu unanimitate de voturi în ședința Consiliului Profesoral din 09.11.2022, pe baza prezentării Raportului justificativ întocmit de către dirigintele clasei.

”Acestea au fost practic motivele care au determinat cele două organisme ale școlii, Consiliul Profesoral de a amplasa o cameră de supraveghere în spațiul menționat (clasa a XII-a C, n.red.)”, este poziția conducerii unității de învățământ, potrivit PresaSM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un elev din Satu Mare a dat şcoala în judecată din cauza camerelor de spraveghere montate în clasă