Antena Meniu Search
x

Update! Un elicopter militar s-a prăbuşit la Sibiu! Opt morţi şi doi răniţi

Un elicopter militar IAR 330 Puma s-a prăbuşit, în jurul orei 11:00, în judeţul Sibiu. Zece militari se aflau în aeronavă când aceasta s-a prăbuşit

Un elicopter militar IAR 330 Puma s-a prăbuşit, în jurul orei 11:00, în judeţul Sibiu. Zecemilitari se aflau în aeronavă când aceasta s-a prăbuşit

UPDATE 13:00 Potrivit Antena 3, la bordul aparatului se aflau doi piloţi, doi mecanici, un ingineri şi cinci militari.

Martorii care au erau în zona respectivă au spus că au văzut foc, mult fum, după care elicopterul a dispărut de pe cer.

UPDATE 12:50 MApN confirmă că opt militari au murit şi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului

Mnisterul Apărării Naţionale confirmă, printr-un comunicat de presă, că opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu.

Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşă, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene, se arată în comunicatul MApN.

Cele două persoane rănite în accidentul de elicopter au multiple arsuri şi sunt duse la UPU Sibiu

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele două persoane rănite în accident sunt transportate la UPU Sibiu.

"Răniţii au suferit multiple arsuri", a spus Sabău.

Opt morţi şi doi răniţi, în urma prăbuşirii elicopterului. Opt persoane au murit după prăbuşirea elicopterului militar în judeţul Sibiu, iar alte două au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Târgu Mureş, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

Update 12.15  Elicopterul aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, afirmă surse din MApN, echipajul de zbor, format din trei persoane, fiind de la aceeaşi bază.

Update 12:00 Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că merge la locul unde s-a prăbuşit elicopterul.

Primele forţe ale poliţiei au ajuns la faţa locului.

UPDATE 11:30 Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că elicopterul se întoarcea la poligonul din Cincu, zonă în care s-a şi prăbuşit, iar din informaţiile pe care le are, la bord erau opt persoane.

Duşa a mai spus că a alertat echipele de intervenţie, dar deocamdată, nu s-a ajuns la locul accidentului.

Potrivit acestuia, în elicopter se aflau opt persoane, până în prezent neştiindu-se starea acestora.

Duşa a mai spus că anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflaţi la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă.

Accidentul s-a întâmplat în pădurea Stejăriş. Elicopterul este de la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii din Cluj si ar fi luat foc în aer.

Mai multe ambulanţe se îndreaptă acum spre locul accidentului, iar două avioane de la Bucureşti sunt pregătite să se ducă acolo. Potrivit unui martor, zona în care s-a prăbuşit elicopterul este una greu accesibilă, unde se poate ajunge doar cu maşini 4X4.

Sunt surse care spune că SMURD ar fi anunţat că există doi supravieţuitori şi şase victime.

Citeşte şi Accident aviatic Sibiu: Primele imagini de la locul tragediei

Blestemul cerului! Cele mai grave accidente aviatice din România

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Update! Un elicopter militar s-a prăbuşit la Sibiu! Opt morţi şi doi răniţi