Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lacrimi de durere. Un întreg oraş îşi jeleşte preotul ucis pe trecerea de pietoni. A fost prezent chiar şi ÎPS Teofan! Părintele Vasile, foarte iubit de enoriaşii săi

Sute de de oameni au aşteptat sicriul părintelui Vasile Adiaconiţei să fie adus de la Iaşi. La vederea acestuia, oamenii au izbucnit în lacrimi.

de Redactia Observator

la 18.04.2018 , 16:09

Sute de de oameni au aşteptat sicriul părintelui Vasile Adiaconiţei să fie adus de la Iaşi. La vederea acestuia, oamenii au izbucnit în lacrimi.

Reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu primarul Ticuşor Vasiliu, viceprimarul Ioan Cristian Apostol, angajaţi ai primăriei, preoţi (fostul protopop de Târgu Neamţ, preotul Ioan Dogaru, preotul Mugurel Ungureanu de la biserica din Târpeşti şi alţii), consilieri locali, profesori, elevi şi sute de simpli cetăţeni l-au întâmpinat pe părintele lor cu lacrimi şi durere.

O prezenţă notabilă a fost şi cea a ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care s-a rugat împreună cu comunitatea pentru preotul Vasile Adiaconiţei la biserica din Ţolici.

Articolul continuă după reclamă
Un întreg oraş plânge după preotul ucis pe trecerea de pietoni. A fost prezent chiar şi ÎPS Teofan! Părintele Vasile, foarte iubit de enoriaşii săi

”Un om şi un preot extraordinar. Nici nu am cuvinte. Era tare de treabă. Era de 23 de ani preot aici şi toată lumea îl iubea. Era un om simplu, gospodar. Era ca şi noi, un om simplu. Aşa se comporta atunci când nu slujea la biserică. Avea un suflet minunat. Nu ştiu dacă se va mai naşte un preot ca părintele Vasile. Am sperat până în ultima clipă că se va însănătoşi. Duminică a slujit la biserică, şi la nici 2 ore s-a întâmplat tragedia”, mărturiseşte cu lacrimi în ochi o enoriaşă.

”Tinerii ăştia cu permis nu mai ştiu de frică. Acum o săptămână şi câteva zile a mai murit o femeie din Ţolici, tot la fel, călcată pe trecerea de pietoni. Şi chiar părintele Vasile se plângea de această tragedie. Şi uite cum e viaţa, că şi el a pierit la o săptămână călcat de o maşină tot pe zebră. Aşa i-a fost scris să moară. Băiatul care l-a călcat cu maşina pe părintele Vasile are rude în Ţolici. Mătuşa lui e de loc din Ţolici. E sora tatălui băiatului. Mare tragedie. Doamne, ce om şi preot a fost! Pâinea lui Dumnezeu!”, spune o altă doamnă.

”Nu vă închipuiţi cât de iubit era şi este părintele nostru, Vasile! Slujea la biserică şi pentru doi enoriaşi. Dădea bani la toţi copiii care veneau la biserică. Parohia dânsului era mică, dar avea un suflet tare mare. L-au iubit până şi pocăiţii, că în Ţolici sunt mulţi cetăţeni de alte confesiuni religioase, adventişti şi penticostali. Când a fost părintele în operaţie la Iaşi, toată comunitatea de pocăiţi s-au rugat pentru el la biserica lor. A fost părintele nostru. Ne-a fost ca un tată”, ne spune cu lacrimi în ochi un prieten de familie cu părintele Vasile Adiaconiţei.

Joi, ora 12, la biserica din Târpeşti va avea loc înmormântarea.

O cameră de supraveghere instalată în imediata aproipere a Spitalului orăşenesc din Târgu Neamţ a suprins momentul în care un preot este spulberat de o maşină chiar pe trecerea de pietoni. În imagini se vede cum bărbatul traversează pe trecerea de pietoni şi momentul în care maşina îl izbeşte din plin.

Preotul este aruncat în aer, după care cade inert pe şosea. La volanul autoturismului implicat în accident era un tânăr de 22 de ani din Tîrgu Neamț.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Lacrimi de durere. Un întreg oraş îşi jeleşte preotul ucis pe trecerea de pietoni. A fost prezent chiar şi ÎPS Teofan! Părintele Vasile, foarte iubit de enoriaşii săi