Antena Meniu Search
x

Un român, criminal în serie în trei țări! Noi probe redeschid un dosar al unor crime șocante, nesoluționat de 18 ani

Noi probe redeschid dosarul "autostopistelor", după ce 18 ani a fost tăcere. Patru femei au fost ucise în Vaslui, fără ca autorul să fie găsit.

Vezi și

Noi probe redeschid dosarul "autostopistelor", după ce 18 ani a fost tăcere. Patru femei au fost ucise în Vaslui, fără ca autorul să fie găsit. Două crime comise în Germania şi Austria, de un camionagiu român, au redeschis anchetele din România. O probă ADN ar fi cheia care îi face pe criminalişti să creadă că este vorba de acelaşi autor. În satul Răchitoasa, fiul uneia dintre femeile ucise, aşteaptă să afle ce s-a întâmplat cu mama lui. Sa-i găsească rămăşiţele pământeşti şi să le îngroape acasă. 

De 18 ani, Liviu nu mai ştie nimic de mama lui. Avea 15 ani când femeia a plecat la o rudă din Vaslui. Maria Bîru avea 46 de ani şi, în ziua dispariţiei, luase o maşină la ocazie. Cadavrul ei nu a fost găsit niciodată. 

"O fi rapită, o fi sechrestrată, trimisă pe undeva, totuşi poate la un moment dat o să scape, o sa dea un semn de viaţă", spune Liviu Ioan Bîru, fiul femeii dispărute în anul 2000. 

În anul dispariţiei Mariei, două cadavre au fost descoperite într-o pădure din Vaslui. Victimele - două femei ucise după ce au fost violate. La fel ca Maria, şi ele luaseră o maşină la ocazie. Una dintre victime avea 29 de ani şi era soţie de preot. 

Patru ani mai târziu, o altă femeie din Vaslui a fost ucisă, după ce a fost văzută făcând autostopul spre Bârlad. 

Dosarul celor patru crime a zăcut în sertarele poliţiei. Anchetatorii au făcut un portret robot al criminalului, dar nu l-au găsit, deşi modul de operare a fost acelaşi. Viola şi folosea o bară din metal, ca să ucidă. După 18 ani, două crime investigate în Germania şi Austria redeschid anchetele din România. Autorul crimelor de peste graniţe este român. Dorinel Cătălin Ciolpan, un şofer stabilit în Germania. 

Autorităţile din România ar avea indicii că, în cel puţin unul din cele patru dosare de crimă cu autor necunoscut, Cătălin Ciolpan ar fi autorul. Probele ADN ar fi cheia. 

Liviu, fiul Mariei Bîru, ar vrea să-i aducă rămăşiţele acasă şi să se roage la mormântul ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un român, criminal în serie în trei țări! Noi probe redeschid un dosar al unor crime șocante, nesoluționat de 18 ani