Antena Meniu Search
x

Un român întors din Anglia, dezamăgit de ce a găsit în ţară. "Vă las pe voi să continuați povestea. Mie mi-a ajuns. Nu mai pot"

Un român care s-a întors în ţară după cinci ani în care a lucrat în Anglia a rămas atât de dezamăgit de ce se întâmplă în România încât este decis să plece din nou. De data aceasta definitiv.

de Monica Palade

la 21.02.2022, 14:22

Un român întors din Anglia, dezamăgit de ce a găsit în ţară. "Vă las pe voi să continuați povestea. Mie mi-a ajuns. Nu mai pot" - Shutterstock

Într-o postare pe Facebook, Octavian Herța a povestit de cum a găsit ţara după ce s-a întors în Râmnicu Vâlcea şi că după un an cât a mai stat şi a mai încercat să-i dea o şansă ţării în care s-a născut, şi-a cheltuit aproape toţi banii.

„România e cea mai bună țară pentru cheltuit bani. Zici că-i sugativă, jur, cum pui piciorul aici, cum încep să-ți zboare firfireii din buzunare. E nenorocire. Cred că țara asta, când era mică, voia să se facă Dubai atunci când va fi mare. Cu oricâți bani ai veni de dincolo, aici constați că ești sărac”, scrie românul pe pagina sa de Facebook.

România nu mai e acasă

Octavian mai spune că a vrut să înceapă o afacere în România, însă şi acest lucru s-a dovedit extrem de greu de realizat chiar şi într-un oraş mic de provincie.

Pe acelaşi subiect

„Și atunci, am decis că n-are rost să ne nenorocim aici. Prostia are și ea limitele ei. Mă uit în jurul meu: facturi de 1.500-2.000 de lei la gaze, de 800-1.000 lei la curent, motorina la peste 7 lei/litru, mâncarea din ce în ce mai scumpă (se vorbește deja despre dublarea sau chiar triplarea prețurilor în lunile care urmează, pe fondul exploziei prețurilor la energie, dar și a altor factori), corupție, instabilitate economică. Discut cu amici, care s-au întors ca și mine, acum un an sau doi, crezând că vor găsi o viață mai bună iar acum se gândesc să se întoarcă de unde au venit. Cumva, toți credem că ne va fi mai bine acasă. Nu știu, poate că unora le e, chestia asta ține mult și de contextul personal. Pentru noi, însă, dar și pentru mulți alții, România nu mai e acasă.

(…) Știu însă un lucru: pentru mine, aventura întoarcerii acasă se va termina curând. Nu-mi pare rău că i-am dat o șansă. Dacă n-aș fi făcut-o, probabil aș fi regretat toată viața. Dar destul e destul. Vă las pe voi, cei care încă mai credeți în „visul românesc”, să continuați povestea. Mie mi-a ajuns. Nu mai pot”, a mai scris românul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un român întors din Anglia, dezamăgit de ce a găsit în ţară. "Vă las pe voi să continuați povestea. Mie mi-a ajuns. Nu mai pot"