Antena Meniu Search
x

Video Un urs, care teroriza localnicii din Târgu Mureş de aproape doi ani, a fost prins şi relocat în munții Călimani

Un urs, care de aproape doi ani se plimba prin apropierea oraşului Târgu Mureş, a fost capturat în această dimineaţă. Animalului i s-a montat o zgardă de monitorizare, care înregistrează şi video, iar apoi a fost eliberat în munții Călimani. Ursul are aproximativ 4 ani şi 80 de kilograme.

de Redactia Observator

la 17.04.2021, 20:41

Vezi și

Urs capturat după două săptămâni de încercări

Borka vitalis, medic veterinar: "Este un urs juvenil, mascul, E sănătos, clinic sănătos, este în condiţii foarte bune"

Dănuț Ștefănescu director executiv agenția pentru protecția mediului Mureș: "Acest urs de mai bine de un an, putem spunem chiar de 2 ani, îşi face apariţia în acea zonă. A făcut şi pagube la stupii oamenilor din zonă, plus că a speriat locuitorii din zonă"

Specialiştii spun că animalul a fost atras de miere în prima fază, iar mai apoi a continuat să vină în localităţi din cauza mirosului de mâncare.

Vasile Silaghi, paznic de vânătoare: "În general sunt mulţi urşi acum, primăvara coboară spre locul de hrănire, coboară unde găsesc hrană mai uşor"

Domokos Csaba, biolog reprezentant grupul Milvus: "L-am dat cu spray de urs, asta înseamnă că-l stresăm un pic, în ideea că sperăm că asta îl va determina să nu mai intre în localităţi. Iar acum, după ce a fost anesteziat, i-am montat şi o zgardă GPS, prin care putem să-i urmărim deplasările şi îl relocăm în munţii Călimani"

Zgarda va sta 4 luni la gâtul ursului, după care se va deschide automat. "E un animal tânăr, ceea ce înseamnă că va creşte,dacă totul va fi bine, şi zgarda ar putea să-l sufoce mai târziu"

Localnicii sunt mai liniştiti acum că ursul a fost capturat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un urs, care teroriza localnicii din Târgu Mureş de aproape doi ani, a fost prins şi relocat în munții Călimani