Antena Meniu Search
x

Video Universitatea Craiova renunţă la Raiffeisen Bank, OMV-Petrom şi la cantonamentele în Austria după blocarea accesului României la spațiul Schengen

România și Bulgaria nu intră în Spaţiul Schengen, iar românii se uită cu revoltă spre Austria. Viena a mers până la capăt cu veto-ul său, iar reacţiile nu au întârziat. Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări. Iar premierul Nicolae Ciucă discută cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, următorii paşi...către Schengen. Pe site-urile de socializare, însă, românii au îndemnat la boicotarea companiilor cu acţionariat majoritar austriac şi spun că vor anula vacanţele în Austria.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 14:29

Vezi și

Antreprenorii au reacţionat primii: unul dintre cei mai mari producători de mezeluri a anunţat că nu va mai prelungi contractele cu firmele cu acţionariat austriac.

A reacţionat şi proprietarul unui holding din Arad.

Dimitrie Muscă, fermier: Am luat decizia să închid conturile bancare de la banca care este o bancă austriacă. La fel am decis că nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată. Nu voi mai cumpăra nimic din ce produce Austria.

La rândul său, Mugur Mihăescu şi-a adus aminte de vremurile când nu era antreprenor, ci făcea doar parte dintr-o trupă de umor: M-am oprit aici in Schengen. sunt la vama. va multumesc dragi parteneri seriosi ca ati fost alaturi de noi. o sa ne oprim aici sa alimentam de fiecare data. o sa mergem in schi la dvs. o sa mergem in clinicile dvs.  sa mergem sa cumparam de la Use smile, o sa ne tinem banii in Raiffeisen, BCR si in toate bussinesurile dvs.

Pe acelaşi subiect

O agenţie de turism nu va mai prezenta nicio super-ofertă în Austria

Mulţi români au anunţat însă că şi-au anulat vacanţele programate de sărbători, în timp ce o agenţie de turism a precizat că nu va mai prezenta nicio super-ofertă în Austria. 

Daniel Cadariu, ministrul Turismului: Mai sunt şi alte ţări în Europa care au domenii schiabile în care sunt condiţii excepţionale pentru schiat.

BCR şi Raifeissen, instituţii bancare cu acţionariat austriac au anunţat că regretă decizia de la Bruxelles, dar nu îşi permit să comenteze deciziile politice. 

Universitatea Craiova nu va mai acceptă să lucreze cu băncile austriece

Surpriza vine din partea Universităţii Craiova, care a anunţat - pe Facebook - că nu va mai acceptă să lucreze cu una dintre băncile austriece.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Universitatea Craiova renunţă la Raiffeisen Bank, OMV-Petrom şi la cantonamentele în Austria după blocarea accesului României la spațiul Schengen