Antena Meniu Search
x

Video Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din România ar putea primi o distincţie importantă, la nivel european

Este un obiectiv turistic care a atras atenţia multor vizitatori din toate colţurile lumii, chiar şi în anul pandemiei. Castelul Corvinilor, din judeţul Hunedoara, a fost înscris zilele acestea în preselecţia naţională pentru acordarea titlului de Marcă a Patrimoniului European. O distincţie care se acordă doar o dată la doi ani la nivel european şi doar pentru un singur sit dintr-o ţară membră UE

de Cătălin Moş

la 25.01.2021, 10:16

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Castelul de la Hunedoara este emblema şi mândria judeţului şi totodată este unul din cele mai frumoase şi vizitate obiective turistice de la noi din ţară.

Candidează acum pentru titlul de marcă al patrimoniului european. Este o distincţie care se acordă celor mai importante obiective turistice din Europa. 

Reprezentanţii instituţiilor locale spun că distincţia ar fi una binemeritată. 

Sorin Tincu: Considerăm că ansamblul Castelul Corvinilor este un obiectiv reporezentativ atât pentru România, cât şi pentru Europa şi în aceste condiţii, considerăm noi, merită această nominalizare. 

Acordarea acestui titlu are loc o dată la doi ani. Fiecare stat membru UE are posibilitatea de a propune cel mult două situri istorice. 

Sorin Tincu: Noi propunem şi realizarea unei rute turistice europene. Practic ne dorim ca prin această rută, denumită Ruta Corvinilor, să facem o legătură între Austria, Ungaria, România, Serbia şi Croaţia. 

Dan Bobouțanu, primar Hunedoara: Chiar dacă a fost pandemie anul trecut, chiar dacă două luni de zile a trebuit să îl ţinem închis în situaţia stării de urgenţă, el a depăşit, totuşi, în aceste condiţii a depăşit orice prognoză cu numărul vizitatorilor, trecând totuşi de două sute de mii de vizitatori. 

În România, titulatura de Marcă a Patrimoniului European a mai fost deţinută doar de Memorialul Sighet din judeţul Maramureş în anul 2018. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din România ar putea primi o distincţie importantă, la nivel european