Antena Meniu Search
x

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii: Gef, mangusta vorbitoare!

Deşi totul pare rupt dintr-un film SF, lucrurile nu stau chiar aşa! În 1931, la ferma familiei Irving, a fost descoperită o mangustă care vorbea şi care susţinea că în trupul ei se află un spirit evoluat

În septembrie 1931, membrii familiei Irving, James, Margaret şi fiica Voirrey, în vârstă de 13 ani, au mărturisit că au auzit zgârieturi persistente şi foşnete în spatele pereţilor de lemn ai fermei. La început au crezut că este un şobolan, dar creatura scotea diverse sunete, uneori de dihor, alteori precum mârâitul unui câine sau plânsetul unui copil. De fapt, era o mangustă.

Iniţial, aceasta părea destul de speriată, dar în timp și-a arătat adevăratele capacități. A fost botezată Gef și s-a integrat perfect în sânul familiei Irving.

La numai câteva zile după ce a fost descoperită, animalul a început s-o șocheze pe fată. La început, scotea sunete care mai de care mai ciudate, pentru ca într-o bună zi să înceapă să vorbească. Rostea cuvinte și apoi fraze întregi. Susținea că s-a născut în New Delhi, India, în 1852, și că în corpul ei se află un spirit evoluat.

După spusele fetiţei, Gef avea dimensiunile unui şobolan mic, o blană galbenă şi o coadă mare şi stufoasă (mangustele în general sunt mult mai mari decât un şobolan şi nu au coada stufoasă).

Mangusta spunea despre ea că este "foarte inteligentă" sau că este "o fantomă în formă de nevăstuică", ba chiar a si explicat chiar la un moment dat: "Sunt foarte ciudat. Am mâini şi picioare, iar dacă m-ai vedea, ai leşina, ai fi pietrificat, mumificat sau transformat în piatră sau într-un munte de sare".

Bineînțeles, povestea a făcut senzație în presa englezească și foarte mulți oameni de știință s-au arătat interesați să-l studieze pe Gef, dar micuța Voirrey a refuzat sistematic această propunere. Speculațiile au început să apară și numeroase voci contestau veridicitatea lucrurilor.

Mangusta a dispărut în momentul în care familia Irving a vândut ferma și s-a mutat în altă zonă. Noul proprietar a declarat autorităților că un animal ciudat îi dădea târcoale fermei și pentru că nu a știut ce este cu el pur și simplu l-a împușcat. Din acea zi nu s-a mai auzit niciodată nimic despre animal, dar cu toate acestea au fost întocmite mai multe rapoarte cu privire la veridicitatea ei. Nu s-a ajuns la nicio concluzie clară și nimeni nu poate spune dacă Gef a existat cu adevărat sau pur și simplu a fost imaginația unei adolescente.

Voirrey Irving a murit în anul 2005. Într-un interviu dat ulterior, ea şi-a menţinut afirmaţiile: Gef nu a fost o invenţie a sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii: Gef, mangusta vorbitoare!