Antena Meniu Search
x

Unul dintre pompierii care au intervenit la explozia de la Arad: "Având în vedere starea cadavrului, de carbonizare, nu am putut stabili dacă este femeie sau bărbat"

Unul dintre pompierii care au intervenit la incidentul din Arad a mărturisit că iniţial, din cauza carbionizării, nici măcar nu a reuşit să identifice sexul cadavrului.

de Monica Palade

la 31.05.2021, 13:54

Unul dintre pompierii care au intervenit în explozia de la Arad: "Având în vedere starea cadavrului, de carbonizare, nu am putut stabili dacă este femeie sau bărbat"

Totodată, maiorul George Pleșca a explicat că nu a avut de-a face până acum cu o explozie urmată de incendiu, de regulă lucrurile derulându-se exact invers.

„Apelul la 112 s-a făcut în jurul orei 07:00. S-au deplasat trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Arad. Un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD. În momentul sosirii celor trei echipaje, autoturismul ardea generalizat, violent, cu posibilități de propagare la alte autoturisme parcate. În maxim 20 de minute, incendiul a fost lichidat. După lichidarea incendiului a fost găsită o victimă decedată pe scaunul șoferului. Având în vedere starea cadavrului, de carbonizare, nu am putut stabili dacă este femeie sau bărbat sau alte date. După lichidarea incendiului, de comun acord cu colegii de la poliție, am stabilit să executăm o cercetare ulterioară pentru stabilirea cauzei probabile de producerea incendiului”, a declarat maiorul Pleșca George ISU Arad, potrivit Mediafax.

Situaţie nemaintâlnită

Întrebat dacă este prematură o stabilire a cronologiei evenimentelor, dacă a fost mai întâi o explozie și apoi un incendiu sau un incendiu urmat de o deflagrație, acesta spune că: „Trebuie făcută o cercetare amănunțită a autoturismului, a surselor de aprindere. Nu putem vorbi acum dacă a fost prima dată explozie și apoi incendiu sau invers”.

Pe acelaşi subiect

Totuși, din experiența în cadrul ISU Arad, maiorul Pleșca spune că nu a mai întâlnit în Arad o explozie care să fie urmată de un incendiu în cazul unui autoturism.

„Noi nu am mai avut până acum de-a face cu o explozie urmată de un incendiu. Am avut autoturisme care au ars, apoi a urmat și explozia. Dar nu este un caz ieșit din comun, din punctul de vedere al pompierilor, însă noi nu stabilim cauza exploziei. Există verificări și competențe pe care noi nu le avem. Au mai fost cazuri”, explică Maior George Pleșca, ISU Arad.

„În Arad nu am mai avut explozie urmată de un incendiu, la un autoturism, până acum. Cu siguranță nu am avut în ultimii cinci ani”, a conchis Maior George Pleșca, ISU Arad.

Om de afaceri, executat în stil mafiot

Reamintim, că omul de afaceri Ioan Crişan, patronul firmei piscicole Crimatex, a murit în urma unei explozii, urmată de un incendiu în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, anunță autoritățile locale. 

Se pare că bărbatul s-a urcat în mașina,după ora 7.00, după ce și-a băut cafeaua la o cafenea din zonă, iar când a pornit mașina, aceasta a explodat. ISU Arad anunță că în jurul orei 7, incidentul a fost sesizat prin apel la 112. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba de un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat.

În momentul sosiri echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu violență si generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus deplasarea, de urgență, la fața locului, a unor specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru a sprijini ancheta.

Echipa de specialiști este coordonată de adjunctul directorului Direcției de Investigații Criminale, comisar-șef de poliție Cristian Gheorghe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Unul dintre pompierii care au intervenit la explozia de la Arad: "Având în vedere starea cadavrului, de carbonizare, nu am putut stabili dacă este femeie sau bărbat"