Statele din Uniunea Europeană ar putea avea la dispoziție un vaccin anticoronavirus până la sfârșitul acestui an
Cresc şansele să avem mai curând un vaccin eficient anti-COVID şi să putem încetini răspândirea SARS-CoV-2. AstraZeneca recrutează 30.000 de voluntari pentru ultimele teste clinice ale vaccinului său experimental anti-COVID. Comisia Europeană şi gigantul farmaceutic au semnat un contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin, care ar putea ajunge şi în România până la sfârşitul anului.
- Vaccinul produs de AstraZeneca a intrat în ultima fază de testare clinică.
Ar putea fi soluţia pe care lumea întreagă o aşteaptă. Antidotul pentru virusul care a luat deja 850 de mii de vieţi. România ar putea beneficia de el până la sfârşitul anului. Decisive sunt rezultatele care vor fi anunţate luna viitoare.
Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Oxford University foloseşte o combinaţie de virus gripal atenuat şi proteină din noul coronavirus şi se administrează în două doze la distanţă de patru săptămâni.
Produsul este deja testat în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, iar compania a început recrutările în Statele Unite, unde caută 30 de mii de oameni dispuşi să îl încerce.
A treia fază de testare ar trebui să facă lumină în cazul posibilelor efecte adverse pe termen lung. Drept urmare, voluntarii trebuie să fie din rase, etnii, categorii de vârstă şi zone geografice diferite.
- Transnistria respinge ajutorul UE de 60 de milioane €. Criza energetică din regiune continuă
- Implicarea Rusiei în achiziționarea de software pentru noul sistem electronic de frontieră al UE, investigată de...
- Viktor Orban avertizează UE să se pregătească pentru "tornada Trump": "Mulţi dintre ei cred că pot să-i scape,...
- "Război" comercial SUA - UE. Cum ar putea fi afectată România de tarifele lui Donald Trump. "Am văzut deja astfel...
- Târgu-Jiu spune "adio" gunoiului colectat la grămadă! Cum va schimba noul sistem digitalizat modul în care...
În România, părerile sunt împărţite.
În Statele Unite, ca şi companiile rivale Moderna şi Pfizer, AstraZeneca beneficiază de finanţare din partea Guvernului. Găsirea unui vaccin este problemă de securitate naţională pentru ţara care a depăşit șase milioane de infectaţi.
Presa de peste Ocean susţine că administraţia Trump ar putea chiar grăbi aprobarea unui vaccin înainte de alegerile din noiembrie. În acelaşi timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă la precauţie.
Soumya Swaminathan, Organizația Mondială a Sănătății: Nu este ceva ce trebuie să fie făcut cu uşurinţă. Bineînţeles, fiecare organism din fiecare ţară are autoritatea de a lua propriile decizii pe teritoriul respectiv.
Peste 170 de vaccinuri anti-COVID-19 sunt dezvoltate la nivel mondial. Șapte dintre ele sunt în ultima etapă a testelor clinice.
Rusia şi China au anunţat că vor produce vaccinuri înainte de finalizarea ultimei etape de testare, ceea ce le-a adus critici vehemente.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰