Antena Meniu Search
x

Lider al Clanului Sportivilor, prins după ce a dat mai multe spargeri în Elveția

Un cap al lumii interlope şi printre liderii Clanului Sportivilor a fost săltat, ieri, într-o amplă operațiune coordonată de procurorii DIICOT. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.12.2019, 11:34

Valntin Băluş a fost săltat de procurorii DIICOT
Lider al Clanului Sportivilor, prins după ce a dat mai multe spargeri în Elveția - ziaruldeiasi.ro / Imagine ilustrativă

Un cap al lumii interlope şi printre liderii Clanului Sportivilor a fost săltat, ieri, într-o amplă operațiune coordonată de procurorii DIICOT. 

Potrivit evz.ro, este vorba despre Valentin Băluș, unul dintre cei mai periculoși interlopi români.

Într-un comunicat de presă al DIICOT, se precizează că "la data de 04.12.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare” în București și pe raza județului Arad, „într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 7 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranţi în formă continuată, trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă agravată și favorizarea făptuitorului".

Procurorii DIICOT au susțiciunea că "doi dintre membri reţelei infracţionale (dintre care unul reprezentativ din cadrul conducerii Grupării Sportivilor) au săvârşit mai multe furturi cu prejudicii mari şi în bandă organizată pe teritoriul Elveţiei".

Valentin Băluş ar fi comis mai multe furturi, în Elveţia

Cei în cauză sunt acuzați că, pentru a se sustrage de la condamnările dictate în Țara Cantoanelor, "au coordonat şi organizat împreună cu ceilalţi cinci membri ai grupului repatrierea lor şi a copilului minor în ţară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul de a îngreuna cercetările şi tragerea acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate".

Cum însă cercetările în România sunt în plină desfășurare, oamenii legii fac precizarea în comunicat că, "pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Lider al Clanului Sportivilor, prins după ce a dat mai multe spargeri în Elveția