Antena Meniu Search
x

Galerie foto Şapte morţi în incendiul devastator de la Ferma Dacilor din Tohani. Încă un copil a fost scos fără viaţă din pensiunea distrusă de flăcări

Bilanţul negru după incendiul devastator de la Ferma Dacilor din satul Tohani continuă să crească, după ce cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit miercuri dimineaţă, la pensiunea mistuită de flăcări. "A fost extrasă cea de-a şaptea victimă carbonizată (minor)", a transmis ISU. Pompierii continuă căutările, în condiţiile în care opt oameni au fost declaraţi dispăruţi în urma incendiului devastator Alte două persoane, mamă şi fiu, au suferit arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului.

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 11:00

Cea de-a șaptea victimă carbonizată a fost scoasă, miercuri dimineaţă, din pensiunea Ferma Dacilor, mistuită ieri dimineaţă de un incendiu devastator. Este vorba despre un copil.

"A fost extrasă cea de-a șaptea victimă carbonizată (minor). Se continuă acțiunea de căutare", au transmis reprezentanţii IGSU. Pompierii continuă căutările, în condiţiile în care opt oameni au fost declaraţi dispăruţi în urma tragediei din Tohani.

Alte două persoane, mamă şi fiu, au suferit arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului.

Filmul tragediei din Tohani

Pe acelaşi subiect

Ieri, în satul Tohani din Prahova, la mai puţin de 90 de kilometri de Bucureşti, s-a dezlănţuit iadul în zorii zilei. Flăcări uriaşe au înghitit Ferma Dacilor, un celebru resort agroturistic. Înăuntru erau 26 de persoane - Cornel Dinicu, patronul pensiunii, împreună cu familia şi prietenii. Se adunaseră să petreacă împreună Crăciunul. Soacra patronului povesteşte scenele dramatice care au urmat. Fiica ei a fost trezită din somn de fumul care începuse să inunde camerele: "S-a simţit că iese fum şi l-a sculat pe el şi i-a spus că este fum în cameră. Aşa au reuşit să se salveze şi au plecat". 

Alţi 16 oameni reuşesc şi ei să se salveze. Printre ei - o femeie de 48 de ani şi fiul de 16 ani - scapă din foc, dar cu arsuri. Soţul ei, bodyguard în Bucureşti, finul patronului, se întoarce în clădire după ceilalţi copii- fratele geamăn al băiatului şi mezinul de 11 ani. Nu reuşesc să mai iasă din infern. 

Zeci de pompieri împânzesc zona şi se activează planul roşu de intervenţie. 

În momentul în care au ajuns pompierii, arderea era generalizată, nu au putut să facă nimic pentru evacuarea eventualelor victime. 

La Ferma Dacilor erau şi patru turişti, însă oamenii erau cazaţi într-o altă clădire. 

Şase trupuri carbonizate, inclusiv un copil, au fost găsite marţi de către salvatori în pensiune, iar azi dimineaţă, militarii au descoperit cadavrul carbonizat al unui alt copil. Se continuă acţiunea de căutare, în condiţiile în care opt persoane au fost declarate dispărute în urma incendiului izbucnit marţi dimineraţă pensiunea Ferma Dacilor.

Incendiul de la Ferma Dacilor a fost lichidat în 7 ore

Şapte ore le-a luat pompierilor să lichideze incendiul. Din clădire nu a mai rămas nimic. Pensiunea era făcută integral din lemn, iar acoperişul era acoperit cu stuf. De asta a şi ars ca o torţă, cred specialiştii. Totul a ars pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi. 

Experţii inceracă să afle dacă nenorocirea putea fi prevenită. Ce se ştie cert este că pensiunea nu aveau autorizaţie ISU, iar la controale s-au dat avertismente. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Şapte morţi în incendiul devastator de la Ferma Dacilor din Tohani. Încă un copil a fost scos fără viaţă din pensiunea distrusă de flăcări