Antena Meniu Search
x

VIDEO! Acestea sunt cele mai NEINSPIRATE metode de contracepţie din istorie

Un clip video produs de o organizaţie non-guvernamentală prezintă o serie de măsuri contraceptive utilizate, de-a lungul istoriei! Acestea nu sunt numai dezgustătoare, dar şi foarte periculoase şi ineficiente

Un video produs de o organizaţie non-guvernamentală prezintă o serie de măsuri contraceptive utilizate, de-a lungul istoriei! Acestea nu sunt numai dezgustătoare, dar şi foarte periculoase şi ineficiente

Clipul video a fost produs de EngenderHealth, o organizaţie non-guvernamentală dedicată sănătăţii femeilor. Înfiinţată în 1937, cu sediul la New York, organizaţia are, printre misiunile sale, procurarea de mijloace contraceptive moderne şi eficiente femeilor care au nevoie de acestea.

Astfel, în filmuleţul de mai sus, puteţi vedea diferite astfel de metode, uneori foarte periculoase, pe care femeile le-au utilizat de-a lungul vremii, uneori până în epoci surprinzător de apropiate de a noastră, scriu cei de la Mail Online.

Iată câteva dintre ele:

- În mileniul al IV-lea î.e.n., femeile din Egiptul Antic foloseau ca spermicid o pastă făcută din excremente de crocodil amestecate cu miere.

- În Evul Mediu, femeile din Europa credeau că pot împiedica apariţia unei sarcini dacă purtau legate de picior, în cursul actului sexual, testicule de nevăstuică.

- Contraceptive orale: sucul de ceapă (consumat de femeile franceze în secolul al XVII-lea) şi un amestec de rachiu cu testicule de castor pisate (folosit de femei în Canada din 1534 până în 1760).

- De departe, cea mai toxică metodă pare să fi fost cea folosită în Grecia Antică: apă luată de la fierarul local şi care conţinea cantităţi mari de plumb.

Mai multe metode, puteţi vedea în video-ul de mai sus!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » VIDEO! Acestea sunt cele mai NEINSPIRATE metode de contracepţie din istorie