Antena Meniu Search
x

Video Vima Mică, localitatea fără niciun caz de infectare cu coronavirus în 2021. Oamenii spun că pandemia le-a schimbat viaţa total

La aproape un an de la primul caz de infectare cu SARS-CoV-2, în România, au început să apară şi primele localităţi în care nu mai este niciun caz de îmbolnăvire. Oamenii au rămas însă marcaţi şi spun că pandemia le-a schimbat viata total.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 22.02.2021, 10:08

Vezi și

Ne aflăm în comuna Vima Mică, una dintre cele şapte localități din județul Maramureș în care nu a mai fost înregistrat niciun caz de coronavirus în ultimele două săptămâni.

Cu lacrimi în ochi, acest bărbat îşi varsă oful. Speră să scape cât mai curând de acest coşmar numit "coronavirus".

Am vecini aici care văd că au nevoie de a mai comunica, mi-e greu faptul că nu pot să mă duc, deci... 

Aşteptaţi să treacă perioada asta?

Cu siguranţă!

Nici sfânta zi de Duminică nu mai e ce-a fost. În mediul rural, era considerată zi de sărbătoare. Sătenii se îmbrăcau în straie populare și mergeau la biserică, să asculte Liturghia.

Acum, cu greu se mai strâng 20 de oameni care să calce pragul lăcaşului de cult. 

Era cu totul altfel. Lume multă la biserică, era o lume obişnuită.

Nu mă duc nicăieri, nici la biserică nu am fost. Îmi e frică pentru că sunt bătrână şi slabă. Asta e situaţia!

Simona Vasiac, reporter Observator: În anii precedenţi, uliţa satului era locul în care oamenii se întâlneau pentru a-şi discuta problemele. Acum, când virusul le-a schimbat viaţa aceasta este goală şi se mai aude doar lătratul câinilor.

Niciun caz de infectare în 2021, în localitatea Vima Mică

În localitatea Vima Mică nu a fost înregistrat niciun caz de infectare în 2021.

Silviu Ungur, prefect Maramureş: Proprietăţile sunt la o distanţă destul de mare unele de celelalte, iar locuitorii au conştientizat şi au respectat regulile impuse.

Localitatea are în jur de 1.700 de locuitori şi este un exemplu pentru întreg judeţul Maramureş, care este pe locul doi în România în ceea ce priveşte numărul de infectări zilnice, după Timiș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Vima Mică, localitatea fără niciun caz de infectare cu coronavirus în 2021. Oamenii spun că pandemia le-a schimbat viaţa total