Antena Meniu Search
x

Video viral: Doi castori, surprinşi de o cameră de supraveghere în timp ce luau masa la ceas de seară într-o rezervaţie naturală

Imagini adorabile cu doi castori, surprinşi de o cameră de supraveghere amplasată în Parcul Natural Lunca Mureșului, în timp ce luau masa la ceas de seară. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a companiei Romsilva.

de Monica Palade

la 20.01.2021, 14:20

Video viral: Doi castori, surprinşi de o cameră de supraveghere în timp ce luau masa la ceas de seară într-o rezervaţie naturală - Facebook
  • Castori surprinşi la Arad
  • Ce este castorul european

Animalele au fost surprinse în timp ce rup şi mănâncă bucăţi dintr-un copac.

Parcul Natural Lunca Mureșului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naționale, pe care le administrează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 17.455 hectare și se întinde de-a lungul râului Mureș, de la limita municipiului Arad până la granița româno-maghiară.

Ce este castorul european

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, castorul european sau brebul - Castor fiber - a dispărut din fauna din România în urmă cu două secole, fiind reintrodus de specialiști în urmă cu două decenii, de atunci extinzându-și arealul în mai multe zone ale țării.

Castorii sunt cele mai mari rozătoare din Europa și pot atinge o lungime de aproximativ un metru și o greutate de până la 30 de kilograme. Se hrănesc cu frunze și plante acvatice, iar iarna cu scoarța arborilor și crengi.

Rozător semi-acvatic, castorii își construiesc baraje din ramuri, resturi vegetale, mâl și pietre pentru a ridica nivelul apei, iar din aceleași materiale își construiesc și adăposturi cu acces dinspre apă, pentru a se proteja de prădători. Adesea, castorii provoca mici modificări ale cursurilor de apă.

Haită de şacali, surprinsă într-un ocol silvic din Tulcea

Recent o haită de şacali a fost surprinsă într-un ocol silvic din Tulcea. Imaginile sunt rare pentru că această specie trăieşte mai mult retrasă şi este rar văzută.

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, şacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar canis aureus moreoticus este subspecia șacalului auriu care trăiește în Europa. Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut.

Șacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid bazală, primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800 000 de ani de evoluție.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Video viral: Doi castori, surprinşi de o cameră de supraveghere în timp ce luau masa la ceas de seară într-o rezervaţie naturală