Antena Meniu Search
x

Vizita Papei Francisc în România, profit pentru hotelieri

Vizita Papei Francisc în România a blocat deja rezervările la hotelurile din Bucureşti, dar şi la pensiunile din ţară. Gradul de ocupare pentru sfârşitul lunii mai a ajuns în unele locuri la 100 la sută. În Harghita nu se mai sunt camere libere încă din luna ianuarie.

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 21:02

Vezi și

Vizita Papei Francisc în România a blocat deja rezervările la hotelurile din Bucureşti, dar şi la pensiunile din ţară. Gradul de ocupare pentru sfârşitul lunii mai a ajuns în unele locuri la 100 la sută. În Harghita nu se mai sunt camere libere încă din luna ianuarie. În timp ce în Capitală, bucureştenii care stau în zona Catedralei Naţionale sunt dispuşi să închirieze până şi balcoanele apartamentelor.

Vizita Papei Francisc în România este mană cerească pentru proprietarii de hoteluri şi de pensiuni din cele patru zone în care va ajunge Sfântul Părinte.

În Bucureşti, hotelurile centrale nu mai au nicio cameră liberă pentru 31 mai, ziua în care Suveranul Pontif va merge la Patriarhie, la Catedrala Naţională şi la Catedrala Sfântul Iosif.

Abia la câţiva kilometri de Patriarhie găsim un hotel care poate oferi câteva camere libere. Cu siguranţă cea mai vizată zonă va fi cea de la Catedrala Naţională, unde Papa Francisc va ajunge în după-amiaza zilei de vineri.

Românii vor să scoată profit

Găsim şi români care vor să scoată un profit pe urma evenimentului istoric. Pe internet sunt proprietari care anunţă că închirieză balcoanele apartamentelor cu vedere la ceremonia religioasă. Şi nu doar în Bucureşti este bătălie mare pentru un loc bun!

Papa va ajunge şi în Şumuleu-Ciuc, iar pe o rază de 60 de kilometri nu se mai găsesc deloc camere libere.

Autorităţile încearcă deja să găsească soluţii pentru sutele de mii de pelerini care şi-au anunţat prezenţa la eveniment.

În perioada pelerinajului toate salile de sport din Miercurea Ciuc vor fi transformate in dormitoare uriașe. Pe suprafata de joc vor fi asezate saltele iar pelerinii vor putea înnopta acolo gratuit.

Papa Francisc va ajunge la Şumuleu - Ciuc pe 1 iunie, cu avionul papal. De la stadionul unde va ateriza, va fi transportat cu maşina până la locul pelerinajului. Au fost propuse 3 trasee, însă niciunul nu va fi făcut public curând, din motive de securitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Vizita Papei Francisc în România, profit pentru hotelieri