Antena Meniu Search
x

Dezvăluirile unui voluntar al Crucii Roșii care a învins coronavirusul și s-a întors să ajute alți pacienți (Video)

Din pacient Covid s-a transformat în ajutorul de nădejde al medicilor. Este povestea unui voluntar al Crucii Roşii din Gorj care s-a infectat cu noul virus, dar nu a renunţat nicio clipă să încerce să-i ajute pe alţii. Marius Vlaicu a revenit în spitalul în care a fost internat pentru a aduce medicamente, aparatură şi echipamente de protecţie. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.08.2020, 21:17

Vezi și
  • Marius Vlaicu poartă masca de protecție în permanență, deși a scăpat de coronavirus.
  • Marius Vlaicu a fost înștiințat că are nevoie de circa șase luni până se va recupera complet după infectarea cu noul coronavirus.

Marius Vlaicu, voluntar Crucea Roșie: Am ajutat şi am donat o serie întreagă de lucruri şi materiale, aparate, alimente, apă plată, sucuri către spitalele Covid din judeţul Gorj.

De aproape 30 de ani este voluntar al Crucii Roşii, aşa că e obişnuit să ajute. Însă, în urmă cu aproape două luni, s-a văzut de cealaltă parte a baricadei. A fost testat pozitiv cu coronavirus şi a avut la rândul lui nevoie de ajutor. 

Marius Vlaicu, voluntar Crucea Roșie: Din păcate, nu am fost iertat nici eu. Am fost diagnosticat cu Covid 19. 

În spital, din postura de pacient, a văzut lipsurile cu care se confruntă atât bolnavii, cât şi cadrele medicale din prima linie. Aşa că s-a întors în spital, chiar şi după externare, dar nu cu mâna goală, ci cu echipamente medicale, aparatură şi mâncare. Şi nu doar asta. 

A încercat să-i protejeze şi pe ceilalţi voluntari de la Crucea Roşie, astfel că a mers în locul lor să dea o mână de ajutor cât mai multor oameni. 

Marius Vlaicu, voluntar Crucea Roșie: Sunt voluntari care vor să se implice, dar noi am încercat să nu îi expunem pentru că trebuie să respectăm regulile de bază ale prevenirii infectării cu Covid 19. 

Pe lângă asta, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri şi a reuşit şi să doneze un aparat de ventilaţie mobil în valoare de aproape 50 de mii de euro care a ajuns la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. 

Acum încearcă să revină la normalul de dinainte de boală. Deşi e considerat vindecat de câteva săptămâni deja, organismul nu şi-a revenit complet. 

Marius Vlaicu, voluntar Crucea Roșie: Discutând și cu medicul de familie, mi-a spus că după această boală, corpul se reface destul de greu, până la șase luni. Trebuie să avem răbdare si să încercăm să ne protejăm în continuare, să nu te reinfectezi, pentru că atunci este foarte grav. De când am ieşit din spital, port mască pe stradă. 

Prin acest gest simplu, Marius speră să fie un exemplu pentru cei care încă nu cred în existenţa coronavirusului. De altfel, purtatul măştii e obligatoriu în Gorj, inclusiv în aer liber, în zonele aglomerate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Dezvăluirile unui voluntar al Crucii Roșii care a învins coronavirusul și s-a întors să ajute alți pacienți (Video)