Antena Meniu Search
x

Vreme extremă în România. Meteorologii anunţă atât caniculă, cât şi furtuni cu grindină

Vin fenomenele extreme, anunţă meteorologii. Aerul fierbinte se instalează în jumătatea de est a ţării, iar în cea de vest vin vijeliile, grindina şi ploile însemnate. În unele locuri, vor cădea chiar şi 80 de litri pe metrul pătrat.

Vezi și

Vin fenomenele extreme, anunţă meteorologii. Aerul fierbinte se instalează în jumătatea de est a ţării, iar în cea de vest vin vijeliile, grindina şi ploile însemnate. În unele locuri, vor cădea chiar şi 80 de litri pe metrul pătrat. Vremea n-a fost nici astăzi mai blândă. În Bucureşti, aerul a fost sufocant şi a fost atins pragul de caniculă. În multe regiuni din ţară termometrele au arătat peste 30 de grade.

Temperatura aerului a atins la umbră 34 de grade. Asfaltul s-a încins până la 50. Exact ca anul trecut, în luna iulie. Printre betoane, arşiţa a fost şi mai mare.

În timpul verii, căldura este si mai greu de suportat in centrul orasului. Din cauza cladirilor din beton si sticla, a astfaltului incins, dar si a masinilor, se formeaza insule de caldura in care temperatura este mult mai mare decat cea a aerului.

Fiecare a căutat răcoarea umbrei sau a fântânilor arteziene. 

Taximetrist de peste 10 ani, acest bărbat simte pe pielea lui cum se încinge oraşul în fiecare vară. 

VASILE TEOFIL, taximetrist:

E mai mult beton, copaci mai putini, gaze de esapament mai multe. 

Aer fierbinte a fost astăzi şi în Calafat, Călăraşi şi Videle. Peste 33 de grade. Iar disconfortul termic a fost ridicat. 

ALINA ŞERBAN, meteorolog:

Avem deja atins pragul de 80 de unitati in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia.

Aproape toată ţara a înregistrat însă temperaturi de peste 30 de grade. Cu 7-8 mai mult decât în mod normal. 

Veştile nu sunt bune nici pentru zilele care urmează. Mâine, aerul cald se retrage în partea de sud şi sud-est a ţării, unde va atinge valori caniculare, de 35-36 de grade. Tot mâine, la ora 14 intră în vigoare o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 30 de judeţe. Aici vin fenomenele extreme. 

ALINA ŞERBAN, meteorolog:

Averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de apa, izolat peste 60-80 l pe metrul patrat. 

Asta nu înseamnă că nu va lovi şi căldura. Temperaturile vor fi ridicate şi în aceste zone, de peste 30 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vreme extremă în România. Meteorologii anunţă atât caniculă, cât şi furtuni cu grindină