Antena Meniu Search
x

Video Zborul cu avionul, un joc de noroc: Topul companiilor aeriene cu cele mai multe întârzieri sau curse anulate

Aproape o mie de curse au avut întârzieri mai mari de 30 de minute, în ultima săptămână, pe cel mai mare aeroport din ţară. Alte 56 de zboruri au fost anulate pe Aeroportul Internaţional Otopeni, iar mii de pasageri au avut de suferit.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 07.07.2022, 20:33

Vezi și

Mii de oameni și-au început vacanța mult-așteptată cu un zbor anulat sau întârziat. Din nefericire, astfel de situații sunt întâlnite din ce în ce mai des și nu doar pe marile aeroporturi din lume, ci și pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

În perioada 30 iunie - 6 iulie au fost 956 de zboruri care au avut întârzieri mai mari de 30 de minute, iar 56 de curse aeriene au fost anulate. Motivele sunt variate: fie legate de rotația aeronavelor sau a echipajului, defecțiuni tehnice sau probleme logistice cu bagajele.

Topul companiilor aeriene cu cele mai multe întârzieri

Wizzair - 264 zboruri întârziate

Pe acelaşi subiect

TAROM- 162 zboruri întârziate

Ryanair - 148 zboruri întârziate

Blue Air- 99 zboruri întârziate

În perioada 30 iunie - 6 iulie, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost operate 2.357 de zboruri.

Românii primesc până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC, în contextul investigațiilor începute la companiile aeriene. Sunt 500 de solicitări referitoare la serviciile Wizz Air și 114 la Ryanair.

„De la Cuza am învățat că nu trebuie folosite două măsuri pentru același lucru. Povestea cu ocaua mică. Dacă s-a evaluat activitatea unei companii aeriene, atunci trebuie să o verificăm și pe a celorlalte, aflate în aceeasi situație. Trist este că aici povestea va fi mai lungă, cele două nefiind de pe teritoriul României. Chiar și pe jos, pentru că avioanele lor nu prea mai zboară, vom ajunge la destinație și măsurile vor fi în consecință! Drum bun să avem!”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zborul cu avionul, un joc de noroc: Topul companiilor aeriene cu cele mai multe întârzieri sau curse anulate