Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zebrele inteligente care îţi pot salva viaţa: 26 dintre acestea se află în Oradea

O idee simplă a unui poliţist rutier din Oradea a primit mai întâi votul cetăţenilor şi apoi a fost pusă în practică de primărie. 

de Redactia Observator

la 08.01.2022 , 09:13

Agentul a propus ca trecerile de pietoni nesemaforizate din oraş să fie iluminate cu led-uri care se aprind atunci când cineva calcă pe zebră. În felul acesta, şoferii văd mult mai uşor când cineva traversează strada. Cinci astfel de treceri au fost amenajate deja. Vor fi 26 până la primăvară. 

Trecerile de pietoni sunt dotate cu senzori. Atunci când cineva păşeşte pe zebră, ledurile montate pe stâlpi se aprind şi iluminează puternic toată trecerea. În felul acesta, pietonii sunt mai uşor de văzut de şoferi. 

Localnici-reporter: Mi se pare o idee foarte bună. Şoferii în acelasi timp vor vedea mult mai bine că aceasta este o trecere de pietoni. Şi mai ales pe timpul nopţii.

Vezi și

- Să ne vadă şoferii să nu ne...

Pe acelaşi subiect

- Va simţiţi mai în siguranţă?

- Da, normal. Numai că şoferii merg cu viteză.  

Zebre inteligente în Oradea

Primaria a început să lumineze trecerile de pietoni nesemaforizate din oraş, iar până în luna martie, 26 de zebre vor fi iluminate suplimentar. Este soluţia votată de orădeni, în urma propunerii făcute de un polițist rutier. 

Alin Gherman Serviciul Rutier Oradea: Speram că odată cu implementarea acestui nou proiect să devină într-adevar un trafic european şi traficul oradean.

Marcel Dragoș – Viceprimar Oradea: Era nevoie de acest lucru mai ales ca neavand inca un sistem de iluminat led performant in tot orasul, sunt anumite treceri de pietoni care creeau probleme ca vizibilitate conducatorilor auto. 

Locanic: Cu siguranta vor ajuta soferii in trafic. 

Valoarea investiției pentru cele 26 de treceri de pietoni inteligente este de aproape 600 de mii lei. Un alt proiect aflat momentan în testare prevede leduri montate direct in asflat ce pot fi observate de șoferi de la sute de metri distanta.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Zebrele inteligente care îţi pot salva viaţa: 26 dintre acestea se află în Oradea