Antena Meniu Search
x

Video Zeci de copii din Sebeş şi-au unit forţele pentru a face fapte bune, într-un atelier de turtă dulce. Banii strânși vor ajunge la micuţii cu boli terminale

Atelierul de turtă dulce şi-a deschis porţile! Zeci de copii si tineri din Sebeş şi-au unit forţele pentru a face fapte bune. Tradiţia este continuată şi anul acesta, mii de forme şi căsuţe fiind atent pregătite şi decorate de către ajutoarele moşului. Ca în fiecare an, turta dulce va fi vândută în cadrul unui Târg de Crăciun, iar banii obţinuţi vor fi donaţi către o cauză socială.

de Redactia Observator

la 26.11.2023, 09:00

Vezi și

Sute de spiriduşi iscusiţi lucrează de zor, de mai multe zile, pentru a pregăti mii de figurile de turtă dulce. Steluţe, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă şi căsuţe de poveste sunt doar unele dintre figurile pregătite cu multă migală.

Bunătăţile sunt făcute după reţete tradiţionale săseşti, cu multă miere şi mirodenii, iar cele mai apeciate figurine sunt căsuţele.

Anamaria Dahinten, coorodonator proiect: Ca în fiecare an căsuţele sunt piesa de rezintenţă. Ele sunt la mare căutare. Anul trecut în 7 minute s-au vândut 300 de căsuţe. 300 de greme de făină. 80 litri de miere, scorţişoară, cuişoare, practic toate aceste mirodenii toate aceste care ne duc cu gândul la Crăciun.

Banii strânşi vor fi donaţi în scopuri caritabile

Pe acelaşi subiect

După ce figurinele din turdă dulce vor fi gata, acestea sunt ambalate şi aşezate cu grijă în cutii pentru a fi vândute. Banii strânşi vor fi donaţi în scopuri caritabile.

Anamaria Dahinten, coorodonator proiect: Turta va fi comercializată pe data de 9 dec, începând cu ora 10 în faţa bisericii evanghelice şi toţi bănuţii care se strâng acolo vor fi donaţi către 30 de familii sunt într-o situaţie financiară mai puţin bună. Direfenţa de bani merge cărte Hospice Sibiu, acolo sunt copii care au boli terminale şi au nevoie de medicamente şi de multe altele.

Fată: În fiecare an reuşim să strâgem undeva la 3.000 - 4.000 de euro.

Tradiţia evenimentului de la Sebeş datează de 17 ani, când au fost realizate şi vândute şapte căsuţe din turtă dulce. În timp, grupul voluntarilor s-a extins ajungând la zeci de persoane care lucrează timp de mai multe zile în patiseria care se deschide în fiecare an la sfârşitul lunii noiembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Zeci de copii din Sebeş şi-au unit forţele pentru a face fapte bune, într-un atelier de turtă dulce. Banii strânși vor ajunge la micuţii cu boli terminale