Antena Meniu Search
x

Video Bucureștenii care încep să uite cum este să ai apă caldă și căldură. ”Alergăm prin casă ca să ne încălzim”

Zeci de mii de oameni aşteaptă primăvara pentru a scăpa de frigul din casă. Sunt bucureşteni din Sectoarele 2 şi 3, iar unii dintre ei spun că n-au mai avut apă caldă şi căldură de un an. Primarii promit că vor schimba în acest an 50 de kilometri de conducte vechi, din aproape 1.000.

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 22:12

Vezi și
  • Autorităţile din Bucureşti vor să schimbe 53 de kilometri de conducte în acest an.

Ion Niţă locuieşte în Sectorul 2 al Capitalei, dar trăieşte ca la ţară. Fierbe apă în oală să se spele şi se încălzeşte cu radiatoare. 

Ion Niţă, locatar: Pe 29 ne-a pus un afiş, 29 martie, că va fi oprită apa de dimineaţă până seara. A fost apa gheaţă. Era mai rece decât aia rece. Am albiuţa de la nepoţei. Pun albiuţa în cadă, pun o oală aşa de mare cu apă fiartă, la care adaug încă două oale de apă rece. Şi mă bag ca ăia micii şi mă bălăcesc şi fac băiţă la cădiţă, ca să meargă în versuri. 

Sute de blocuri din Bucureşti sunt de luni întregi în această situaţie. O femeie se plânge pe pagina de Facebook a primarului de sector că nu are apă caldă şi căldură din septembrie 2020! Autorităţile îi încălzesc pe bucureşteni cu promisiuni. 

Adrian Gîtlan, director Termoenergetica: Avaria de la CET Sud a început săptămâna trecută, a fost remediată. În momentul de faţă colegii noştri de la Elcen cresc capacităţile de la oră la alta, astfel încât să funcţionăm la normal. Au fost afectate Sectoarele 2 şi 3. 

Autorităţile ar urma să schimbe 53 de kilometri de conducte vechi din Bucureşti, în acest an

Doar că ţevile cedează una după alta. 

Adrian Untea, direcţia mecanică Termoenergetica: Suntem pe ultimul tronson care are o lungime de aproximativ 240 de metri. De executat mai avem în jur de 60-70 de metri de canal, deci aproximativ 140 de metri de conductă. Erau deteriorate şi necesitau neapărat înlocuire pentru că exista oricând risc de avariere. 

Autorităţile spun că vor schimba 53 de kilometri de reţea în acest an. Din 954!

Adrian Gîtlan, director Termoenergetica: În primul rând sunt acele lucrări de modernizare care implică schimbarea actualelor conducte clasice cu conducte noi preizolate, se lucrează în momentul de faţă pe unul din cele patru tronsoane care au fost preluate de la Energetica.

În această iarnă, peste două mii de tone de apă fierbinte s-au evaporat în fiecare oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bucureștenii care încep să uite cum este să ai apă caldă și căldură. ”Alergăm prin casă ca să ne încălzim”