Zeci de ţări suspendă sosirile din Marea Britanie, din cauza mutaţiei noului coronavirus SARS-CoV-2 - lista completă

De Cornel Preda.
Publicat: 22.12.2020, 18:26.
Actualizat: 22.12.2020, 18:26

Aproape 50 de țări au suspendat sosirea călătorilor din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord, după descoperirea unei mutații a noului coronavirus pe teritoriul britanic, care se răspândește cu până la 70% mai rapid.

Sute de TIR-uri au fost parcate pe aeroportul din Kent, după ce Eurotunelul a fost închis ca urmare a restricțiilor impuse Marii Britanii

Sute de TIR-uri au fost parcate pe aeroportul din Kent, după ce Eurotunelul a fost închis ca urmare a restricțiilor impuse Marii Britanii

Profimedia Images

Restricțiile variază ca durată sau ca măsuri, iar ele vizează și alte țări în care a fost descoperită noua tulpină, precum Africa de Sud și Danemarca, notează News.ro.

Restricţiile vizează uneori şi alte ţări în care a fost descoperită noua tulpină, precum Africa de Sud şi Danemarca.

Suspendă toate deplasările persoanelor care provin de pe teritoriul britanic.

Suspendarea legăturilor cu ”trenul, autobuzul, vaporul şi avionul” cu Regatul Unit şi Africa de Sud. Interzicerea intrării pe teritoriul german a cetăeţenilor celor dpuă ţări.

Suspendarea zboriurilor provenind din Marea Britanie.

Interzicerea intrării persoanelor care s-au aflat într-un sejur, în ultimele 14 zile, în regat. Testarea obligatorie a tuturor persoanelor care provin de pe teritoriul britanic şi care se află deja în Italia.

Suspendarea zborurilor provenind din Regatul Unit.

Citește și:

Suspendarea zborurilor provenind din Regatul Unit.

Suspendarea zborurilor şi feriboturilor cu pasageri care provin din Regatul Unit.

Suspendarea legăturilor aeriene şi traficului feroviar (Eurostar) provenind din Regatul Unit.

Norvegia şi Danemarca (48 de ore începând de luni): suspendarea zborurilor provenind din Regatul Unit.

Suedia (48 de ore, începând de luni): suspendarea zborurilor din Regatul Unit.

Finlanda (până la 4 ianuarie): suspendarea zborurilor cu pasageri provenind din Regatul Unit.

Elveţia (până la noi ordine): întreruperea legăturulor aeriene cu Regatul Unit şi Africa de Sud. Plasarea în carantină, timp de zece zile, a oricărei persoane venite din aceste două ţări, începând de la 14 decembrie.

Austria (cel puţin până la 1 ianuarie): suspendarea zborurilor provenind din Regatul Unit.

Estonia, Letonia, Lituania: suspendarea zborurilor care provin din Regatul Unit.

Bulgaria (până la 31 ianuarie), România (două săptămâni începând de luni după-amiaza), Ungaria (de luni seara): suspendarea legăturilor aeriene cu Marea Britanie.

Croaţia (48 de ore începând de duminică): suspendarea legăturilor aeriene provenind din Regatul Unit.

Macedonia de Nord, Albania (până la 6 ianuarie): suspendarea zborurilor provenind din Regatul Unit, izolarea timp de 14 zile a tuturor persoanelor care s-au aflat în sejur în această ţară.

Cehia şi Polonia (începând de luni): suspendarea zborurilor prevenind din Regatul Unit.

Citește și:

Alte restricții impuse Marii Britanii

Suspendarea legăturilor aeriene cu Regatul Unit.

Suspendarea zborurilor pasagerilor provenind din Marea Britanie.

Hong Kong (de la miezul nopţii de luni): suspendarea zborurilor pasagerilor provenind din Regatul Unit.

India (până la 31 decembrie): suspendarea zborurilor provenind din Marea Britanie.

Turcia: suspendarea legăturilor aeriene provenind din Marea Britanie, Danemarca, Olanda şi Africa de Nord.

Iran şi Iordania (două săptămâni): întreruperea zborurilor care provin din Marea Britanie.

Israel (începând de duminică): interzicerea intrării cetăţenilor străini care provin din Regatul Unit, Danemarca şi Africa de Sud. Israelienii care se întorc din aceste ţări sunt izolaţi la hoteluri gestionate de către armată.

Arabia Saudită (cel puţin o săptămână, începând de dunminică): suspendarea zborurilor internaţionale şi închiderea accesului terestru şi maritim pe teritoriul saudit. Două săptămâni de carantină a tuturor pasagerilor care au sosit, începând de la 8 decembrie, din Europa sau dintr-o regiune a lumii în care a fost semnalată noua variantă a noului coronavirus.

Oman (o săptămână începând de marţi): închiderea frontierelor deplasării persoanelor.

Kuwait: interzicerea zborurilor din Regatul Unit.

Citește și:

Maroc (începând de duminică): suspendarea zborurilor care provin din Regatul Unit.

Tunisia (până la noi ordine): suspendarea tuturor zborurilor care sosesc, pleacă şi tranzitează între aeroporturi tunisiene şi din Marea Britanie, Africa de Sud şi Australia.

Algeria: oprirea repatrierilor cetăţenilor algerieni din Marea Britanie, singurii autortizaţi să intre în ţară după închiderea frontierei la 17 martie.

Salvador şi Panama: interzicerea intrării oricui a efectuat un sejur în Regatul Unit sau în Africa de Sud în ultima lună.

Paraguay: interzicerea intrării oricui a efectuat un sejur în Regatul Unit sau în Africa de Sud în ultimele două săptămâni.

Argentina, Chile: suspendarea zborurilor provenind din Marea Britanie.

Peru: suspendarea zborurilor provenind din Europa, interzicerea intrrării străinilor nerezidenţi care au efetuat un sejur în Regatul Unit în ultimele două săptămâni.

Închiderea frontierelor cu Marea Britanie şi Africa de Sud.

Măsuri fără suspendare

Liban: testarea PCR a oricărei persoane care soseşte din Regatul Unit, carantină în cazul unui test pozitiv, în centre prevăzute în acest sens.

Grecia: plasarea în carantină obligatorie, timp de zece zile, a călătorilor care provin din Marea Britanie.

Citește și:

CE le recomandă statelor membre UE să permită călătoriile esenţiale

Comisia Europeană le-a recomandat, marţi, ţărilor Uniunii Europene să aibă o abordare coordonată în privinţa măsurilor aplicate în relaţia cu Marea Britanie şi să permită deplasările esenţiale, în pofida mutaţiei coronavirusului.

„În contextul amplificării rapide a cazurilor de Covid-19 în zone din Anglia, din care o pondere mare o reprezintă o mutaţie a virusului, Comisia Europeană a adoptat astăzi o Recomandare privind o abordare coordonată în privinţa măsurilor de călătorie şi transporturi”, anunţă marţi Executivul Uniunii Europene, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

„Deşi este important să fie aplicate măsuri rapide de precauţie pentru limitarea răspândirii noii tulpini a coronavirusului şi să fie descurajate toate deplasările nonesenţiale spre şi dinspre Marea Britanie, călătoriile esenţiale şi tranzitul pasagerilor trebuie facilitate. Interdicţiile care afectează traficul aerian şi feroviar trebuie suspendate, dat fiind că este necesar să se asigure călătoriile esenţiale şi să fie evitate perturbările reţelelor de aprovizionare”, precizează Comisia Europeană, conform Mediafax.ro.

Recomandările Comisiei Europene cu privire la mutația noului coronavirus

Comisia Europeană le recomandă statelor membre, printre altele, următoarele măsuri:

Citește și
Social • ieri la 10:14
Foto
În Marea Britanie, vaccinarea nu elimină, încă, restricțiile
recomandari pe a1.ro
Femeia cu cele mai lungi picioare din lume nu mai arată deloc așa. Toți au rămas uimiți când au văzut la ce schimbare a apelat
Extern • ieri la 09:25
Foto
Marian, motociclistul român arestat după cea mai rapidă urmărire cu poliţia din Marea Britanie, a rupt-o la fugă din sala de judecată

Top știri

Marian, motociclistul român arestat după cea mai rapidă urmărire cu poliţia din Marea Britanie, a rupt-o la fugă din sala de judecată
1
Extern • ieri la 08:28

Marian, motociclistul român arestat după cea mai rapidă urmărire cu poliţia din Marea Britanie, a rupt-o la fugă din sala de judecată

Marian Drăgoi, un român în vârstă de 19 ani, a fost protagonistul celei mai rapide urmăriri cu poliția din Marea Britanie. Joi, tânărul a încercat să fugă din tribunal, înainte ca instanța să-l condamne la 46 de săptămâni de închisoare.

PARTENERI
Cine este sora lui Gabi Bădălău, viitoarea cumnată a Biancăi Drăgușanu! Claudia Pătrășcanu plănuia o afacere cu ea
pe spynews.ro
O nouă dramă în România. S-a stins din viaţă la numai 21 de ani, după o luptă cu o boală necruţătoare. "Drum lin spre îngeri"
pe antenasport.ro
Gigi Becali a recunoscut! A adus medici din Diaspora la clinica sa din Bucureşti. Ce salarii le-a oferit pentru a-i convinge să se întoarcă în ţară
pe antenasport.ro
Interlopul care a lovit intenţionat un cărucior cu un bebeluş în el a fost la un pas să îl ucidă pe Cătălin Zmărăndescu
pe antenasport.ro
Lety Calderon prezintă complicații din cauza infectării cu Covid-19. Actrița a petrecut noaptea în spital
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
15:10 Căţeluş salvat dintr-o ghenă de gunoi îngropată, la Suceava. Fusese aruncat odată cu resturile menajere 14:40 O chelneriţă din Bistriţa, amendată cu 2.000 de lei. Femeia i-a dat voie unui client să stea în restaurant 14:36 Român reţinut după ce a pătruns peste fosta iubită în casă şi a bătut-o, în Italia 14:16 China a construit un spital cu 1.500 de camere în doar 5 zile, având în vedere că bilanțul cazurilor COVID este în creștere 14:03 Notar din Timişoara, bătut de mai mulţi indivizi chiar în cabinetul său. De furia oamenilor nu a scăpat nici secretara 13:58 Horoscop 19 ianuarie 2021. Este ziua marilor schimbări şi a nevoii de a fi alături de cei dragi 13:43 Român reţinut în Italia pentru acte obscene comise într-un spaţiu public 13:40 Un pădurar din Sălaj a fost atacat cu un topor de un bărbat venit la furat de lemne 13:24 Joseph Hadad, portret de chef. Care sunt secretele din bucătăria sa 13:16 Mii de bucureșteni, fără apă caldă și căldură în plin ger. Mai multe blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 sunt afectate
CITEȘTE PE A1.ro
Bianca Drăgușanu a vrut să se pozeze într-o poziție senzuală, dar un detaliu i-a uluit pe fani. Ce au observat la talia vedetei
A1.RO
Fetița lui Liviu Vârciu a crescut și topește inimi! Cum arată azi micuța Anastasia
A1.RO