Ziua Internaţională a Fericirii. Ce lucruri îi fac fericiţi pe români (Video)
Fericirea a fost celebrată în toată lumea. De Ziua Internaţională a Fericirii, românii spun că soarele, pisicile şi bunicile care-i sună pe Facebook le induc starea de bine. În alte ţări, formula mulţumirii sufleteşti este cu totul alta.
Fericirea a fost celebrată în toată lumea. De Ziua Internaţională a Fericirii, românii spun că soarele, pisicile şi bunicile care-i sună pe Facebook le induc starea de bine. În alte ţări, formula mulţumirii sufleteşti este cu totul alta. Chiar dacă are mult mai puţine zile însorite decât noi, Finlanda este cel mai fericit stat de pe planetă.
Obiectiv fundamental în viaţa oricărui om, fericirea este un concept cu nenumărate definiţii.
România se află pe locul 48 din 156 în topul celor mai fericite state, publicat de Organizaţia Naţiunilor Unite. Pare puţin, însă am urcat 42 de poziţii în ultimii patru ani. Cea mai fericită ţară de pe planetă este, pentru al doilea an la rând, Finlanda.
Are un sistem de învăţământ apreciat la nivel global, care nu pune accentul pe evaluarea copiilor, dar şi un standard foarte ridicat de viaţă. Scandinavii sunt urmaţi imediat de vecinii nordici din Danemarca şi Norvegia.
Printre factorii luaţi în calcul sunt speranţa de viaţă ridicată şi corupţia scăzută. Oamenii de ştiinţă spun că fericirea depinde foarte mult de lucrurile mărunte din viaţa noastră.
Bhutan este singura ţară din lume în care bunăstarea spirituală este lege. Neoficial, în acest stat asiatic există chiar şi un Minister al Fericirii. Deşi foarte mic, regatul de la poalele munţilor Himalaya oferă gratuit educaţie şi asistenţă medicală. Iar un blocaj în trafic înseamnă că pe şosea sunt cel mult 12 maşini.
Ziua Internaţională a Fericirii a fost sărbătorită prima dată în 2013, la iniţiativa ONU, pentru ca ţările să nu-şi mai concentreze eforturile doar pe creşterea economică.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰