Antena Meniu Search
x

Video Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la Iași. Demonstrațiile de luptă corp la corp, câinii de intervenție și caii i-au impresionat pe cei mici

Desfăşurare impresionantă de forţe, astăzi, la Iaşi. Jandarmii au făcut spectacol de ziua lor. Au salvat ostatici, au coborât de la înălţime şi au făcut demonstraţii de luptă corp la corp. Totul, spre încântarea sutelor de localnici care au venit să îi vadă. 

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 21:38

Vezi și

Fumigene, focuri de armă şi luări de ostatici. Asta au putut sa vadă cei care au ajuns astăzi în centrul municipiului Iaşi. Exercițiul a fost doar unul dintre zecile de activități pregătite cu ocazia zilelor Jandarmeriei. Aceștia au făcut şi demonstraţii de lupte corp la corp.

Iar gruparea mobilă din Bacău a arătat cum se intervine de la etajul al 18-lea. O echipă a alpiniştilor de intervenţie, care execută o progresie pe o clădire. Alpiniştii coboară foarte uşor, pentru a nu fi observaţi, tocmai pentru a avea acel efect de surpriză. Şi câinii special antrenaţi au făcut spectacol.

Ciprian Călugăru, jandarm: "Execut serviciu împreună cu Eki, un mascul în vârstă de 2 ani, din rasa ciobănesc german. El, în momentul de faţă, este calificat în serviciul de patrulare intervenţie. E colegul meu."

Şi tehnica din dotare i-a impresionant pe cei prezenţi.

"E super tare. E prima dată la aşa expoziţie. Am venit din Moldova şi am rămas şocat." 

Demonstrație cu caii jandarmilor din București

În jocuri mereu pare că e uşor, dar în viaţa reală e mult mai greu. La eveniment au participat şi caii Jandarmeriei de la Bucureşti. Toate evenimentele au fost realizate cu ocazia zilei Jandarmeriei Române, care împlineşte 173 de ani de existenţă. 

Cosmin Chesaru, comandant jandarmilor din Iaşi: "Încercăm să prezentăm în zilele acestea o parte din istoria Jandarmeriei. Instituţia noastră, Jandarmeria, s-a născut la Iaşi. La 3 aprilie 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnitorul Moldovei, aici a semnat actul de înfiinţare. Cred că este şi expus pe undeva pe aici."

Activităţile vor continua şi mâine cu alte exerciţii demonstrative, ateliere pentru copii,  tiroliane şi retragerea cu torţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la Iași. Demonstrațiile de luptă corp la corp, câinii de intervenție și caii i-au impresionat pe cei mici