Antena Meniu Search
x

Ziua Națională, moment de sărbătoare încheiat cu torțe aprinse la Iaşi!

Manifestările dedicate Zilei Naţionale s-au încheiat, spectaculos, târziu în noapte. La Iaşi, "Lupii Negri" au fost aplaudaţi pe tot traseul pe care au defilat.

Vezi și

Manifestările dedicate Zilei Naţionale s-au încheiat, spectaculos, târziu în noapte. Soldaţii care au participat la paradă s-au retras cu torţe aprinse, iar momentul a fost emoţionant. La Iaşi, "Lupii Negri" au fost aplaudaţi pe tot traseul pe care au defilat.

"Lupii Negri" sunt faimoşii militari ieşeni. Cu torţe în mâini şi în pas de defilare, pe muzica fanfarei Garnizoanei Iaşi, mândrii soldaţi au încheiat manifestările dedicate Zilei Naţionale. 

Convoiul a pornit din faţa Muzeului Unirii şi a ajuns până în faţa Palatului Culturii. 

Pe tot traseul, militarii au fost aplaudați de mii de ieşeni. Cei mai încântaţi de spectacol au fost copiii. Mulţi au cântat alături de ei "Treceți batalioane române Carpații".

În fața Palatului Culturii, fanfara Garnizoanei Iași a intonat imnul național, imediat după ce drapelul înălţat pe Palatul Culturii a fost iluminat.

Şi în Bistriţa, militarii brigazii 81 Mecanizată, alături de jandarmi şi pompieri, şi-au încheiat ziua cu spectacolul torţelor. 

Mii de oamenii au cântat într-un glas cu soldaţii. Printre ei, şi o copilă de doar câţiva ani. Militarii au făcut un popas în faţa Prefecturii, unde au fost întâmpinaţi de o mulţime de oameni.

Retragerea cu torţe este un ceremonial în memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Ziua Națională, moment de sărbătoare încheiat cu torțe aprinse la Iaşi!