Antena Meniu Search
x

Video Zonă de promenadă și piste pentru biciclete, pe malurile Dâmboviței. Primăria Capitalei scoate de la naftalină un proiect vechi de 12 ani și vrea să treacă la fapte

Ne-am putea plimba pe malurile Dâmboviţei în Bucureşti la fel ca pe malurile Senei la Paris. Ştiu că aţi mai auzit asta, şi nu vi se pare. Primăria Capitalei a scos de la naftalină un proiect, vechi de 12 ani şi vrea să treacă la fapte. Concret, trotuarul de lângă Dâmboviţa ar urma să fie lărgit şi vor fi amenajate spaţii de promenadă şi piste pentru biciclete. Toate ar urma să fie gata într-un an şi jumătate.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.03.2022, 21:31

Vezi și

De la Podul Izvor şi până la Piaţa Unirii, trotuarul de pe malurile Dâmboviţei va fi prelungit deasupra apei. Asta înseamnă o suprafaţă de 3.600 mp de trotuare noi. În plus, Primăria Capitalei vrea să facă, tot acolo, şi piste pentru biciclete.

Andreea Milea, reporter Observator: ”Un metru şi 20 de centimetri este portiunea din trotuar care va fi transformată în pistă pentru biciclete de la Podul Izvor şi până la Piaţa Unirii, adică pe o porţiune de 2.400 de mp. Spaţiul verde de aici va fi desfiinţat şi reorganizat pe trotuarul supralărgit”.

Promenadă cu consolă de trei metri, peste Dâmbovița

Concret, aşa ar urma să arate, peste un an şi jumătate, viitoare zonă de promenadă de pe Dâmboviţa. Va fi reorganizată cu mobilier stradal şi spaţii verzi.

Pe acelaşi subiect

Mario Kuibus, arhitect, coordonator proiect PIDU: ”E o apă in mijlocul orasului de care nu beneficiază nimeni. Este complet neatractivă, arată ca un canal de irigații din păcate. Vom avea o promenadă peste apă. Asta e cel mai important. O promenada cu o consolă de 3 metri, un aşa zis deck de lemn cu o structură ușoară metalică, unde vom putea să ne plimbăm si să simțim în sfârșit apa”.

Femeie: ”Lumea e dornica să iasă. S-a făcut Dâmbovița asta, haideți să facem ceva să o scoatem în evidență! Trebuie făcute, dar ne-am saturat pe proiecte pe hârtie!”

Bicicliştii însă nu văd rostul unei noi piste.

Bărbat: ”E deja una, deci nu înțeleg a doua pistă ce rost ar avea. Poate să fie pe contrasens. Nu-mi dau seama”.

Proiectul pentru malurile Dâmboviței ar costa 9 milioane de euro

Proiectul nu este nou. Este vechi de 12 ani însă niciodată nu s-au alocat fonduri.

Mario Kuibus, arhitect, coordonator proiect PIDU: Tot timpul au fost decizii grele în a da mai departe acceptul de faza urmatoare. Acum este la faza de proiect tehnic cu detalii de execuție, inclusiv autorizație de construire”.

Lucrările ar trebui să înceapă în ianuarie anului viitor. Costurile pentru realizarea planurilor sunt de 9 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zonă de promenadă și piste pentru biciclete, pe malurile Dâmboviței. Primăria Capitalei scoate de la naftalină un proiect vechi de 12 ani și vrea să treacă la fapte