Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Reportaj Observator din Mariupol. Analişti: Vladimir Putin ar putea urmări ruperea Uniunii Europene. Ucraina, principalul pion al Rusiei

Rusia este hotarâtă să nu lase Ucraina din mână. Aşa că are pregătite mai multe planuri de atac. Pe lângă o invazie armată, Moscova ar pune la cale şi o lovitură de stat, prin care să instaleze la Kiev un preşedinte prorus. Criza face victime şi în Occident. Şeful Marinei germane a fost nevoit să îşi dea demisia după ce a declarat că Vladimir Putin merită respect, iar Crimeea nu va mai fi niciodată a Ucrainei.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.01.2022, 14:44

Vezi și

Cel pe care Rusia vrea să îl pună în fruntea Ucrainei este Evgheni Muraev, fost parlamentar, şi unul dintre mogulii media din Donbas, cunoscut ca fiind fidel Moscovei. 

Evgheni Muraev, politician ucrainean prorus: Nu vom primi Crimeea înapoi şi nici nu putem vorbi despre reintegrarea Donbas-ului. Ele nu vor fi cedate. În al doilea rând, NATO nu este calea este doar o baghetă geopolitică a Statelor Unite. 

Britanicii sunt cei care au aflat că Rusia pregăteşte o lovitură de stat, iar informaţia a fost confirmată şi de americani

Dominic Raab, vicepremier al Marii Britanii: Vor fi consecinţe severe, atât dacă Rusia invadează, sau dacă instalează un regim marionetă. 

Pe acelaşi subiect

Tabăra Occientului arată însă fisuri. Şeful Marinei germane s-a văzut nevoit să îşi dea demisia după ce a vorbit despre respectul pe care îl merită Vladimir Putin şi despre faptul că peninsula Crimeea nu va mai fi niciodată a Ucrainei. 

Kay-Achim Schoenbach, fostul şef al Marinei germane: (Vladimir Putin, n.r.) vrea să fie privit de la egal la egal, vrea respect. Şi, Doamne, să îi acorzi cuiva respect nu costă aşa de mult. Este foarte uşor să îi dai respectul pe care îl cere şi, probabil, îl şi merită.  

Rusia urmăreşte ruperea UE

O declaraţie care a fost primită cu furie în Ucraina, unde oamenii se pregătesc pentru ce e mai rău.

în Mariupol, unde şi echipa Observator a filmat în ultima săptămână, localnicii nu mai au speranţe, mai ales că nici nu li s-au vindecat traumele produse de conflictul separatist din ultmii ani. 

Localnic: Au fost vremuri foarte grele. Ne temeam pentru viaţa și sănătatea apropiaților noștri.

Ucraina este doar un pion şi nu o miză în planurile lui Vladimir Putin, cred analiştii. El ar urmări de fapt ruperea Uniunii Europene, iar faptul că Europa depinde de gazul rusesc reprezintă un atu pentru liderul de la Kremlin. 

Kirill Rogov, analist rus independent: Poate destabiliza piaţa energetică. Şi atunci poziţia lui Putin va fi şi mai puternică, pentru că Europa va fi înclinată să accepte că nu vrea să mai fie responsabilă pentru soarta Ucrainei. 

În aşteptarea ofensivei ruse, Occidentul înarmează Ucraina şi consolidează flancul estic al NATO. La Kiev a ajuns şi primul transport de armament şi muniţie trimis de americani celor care apără linia frontului, iar Spania şi Olanda şi-au preluat misiunile de supraveghere aeriană în Bulgaria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Exclusiv Observator » EXCLUSIV. Reportaj Observator din Mariupol. Analişti: Vladimir Putin ar putea urmări ruperea Uniunii Europene. Ucraina, principalul pion al Rusiei