Antena Meniu Search
x

Ucrainenii de la graniţa cu Rusia sunt pregătiţi de război: "Se vor întoarce acasă în sicrie de zinc. Mamele lor vor plânge"

Oamenii din Harkov, unul dintre cele mai mari oraşe din Ucraina ce se află la 40 de kilometri de graniţa cu Rusia, sunt pregătiţi de ce e mai rău.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 14:44

Ucrainenii de la graniţa cu Rusia sunt pregătiţi de război: "Se vor întoarce acasă în sicrie de zinc. Mamele lor vor plânge"
- Profimedia

Harkov este al doilea cel mai mare oraş din Ucraina şi este un oraş puternic industrializat. Aici se află mai multe fabrici, printre care unele de tancuri şi avioane. În eventualitatea unei invazii, va fi unul dintre principalele obiective ale armatei inamice. Jurnaliştii de la Reuters au realizat un amplu reportaj în Harkov, în încercarea de a surprinde cât mai fidel starea de spirit a localnicilor.

Primarul Igor Terekov spune că cei 1,4 milioane de locuitori îşi păstrează "calmul şi sângele rece", dar sunt pregătiţi oricând de luptă pentru că nu vor permite capitularea oraşului. Şi nu sunt doar declaraţiile primarului. Oamenii de rând, intervievaţi de Reuters, spun că vor rămâne pe poziţii şi vor lupta, chiar dacă printre ei vor şi unii care vor fugi din calea unui eventual război.

Ucrainenii compară situaţia de acum cu cea din 2014 atunci când Rusia a ocupat Crimeea

"Să fug? Nu. În niciun caz! M-am născut aici. Am crescut aici. Rămân, indiferent ce se-ntâmplă. Dacă o să trebuiască să mă alătur forțelor de apărare a orașului, o să mă înrolez", a declarat Oleksii Kormileț, director de vânzări. "Au mai primiți «cu ospitalitate» aici, așa că au învățat că e mai bine să stea la locul lor. Sau se vor întoarce acasă în sicrie de zinc. Iar mamele lor vor plânge", a declarat şi Anton Sergheev, programator IT.

Ucrainenii compară situaţia de acum cu cea din 2014 atunci când Rusia a ocupat Crimeea. La acel moment, s-a încercat şi ocuparea Harkov-ului, dar tentativa separatiştilor pro-ruşi a eşuat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii de la graniţa cu Rusia sunt pregătiţi de război: "Se vor întoarce acasă în sicrie de zinc. Mamele lor vor plânge"